Μέρκελ:Η Γερμανία δεν θα σηκώσει μόνη της το θέμα του προσφυγικού

images (1)

H γερμανίδα καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ,ενόψει άλλης μιας διχασμένης Συνόδου κορυφής  για το σχήμα ανακατανομής,έκανε έκκληση η Ευρώπη να «αναλάβει τις ευθύνες« της προειδοποιώντας πως η Γερμανία «δεν σηκώνει μόνη της αυτό το έργο».Η καγκελάριος συνέδεσε επίσης ,την Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό με το μέλλον της Ευρώπης.

Η  Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε «Η έκβαση της Συνόδου θα δείξει πολλά για την ικανότητα της Ευρώπης να κοιτάζει στο μέλλον» ενώ κάλεσε  τους «28» να δείξουν «πως η Ευρώπη αναλαμβάνει από κοινού αυτήν την ευθύνη». «Είμαστε μία ένωση αξιών, με κοινή πολιτική ασύλου, μία ένωση με ανοικτά σύνορα μεταξύ των μελών της».Επίσης,η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως «Η προσφυγική κρίση δεν πρόκληση μόνο για τη Γερμανία, αλλά για την Ευρώπη. Η Γερμανία δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της στους ώμους της αυτό το βάρος».
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς,δήλωσε στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk πως αναμένει από τους υπουργούς Εσωτερικών της ΕΕ να καταλήξουν σε συμφωνία για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης 160.000 προσφύγων και μεταναστών στη συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη -των 40.000 που έχουν αποφασιστεί από Ελλάδα και Ιταλία και του ευρύτερου σχήματος των 120.000 της πρότασης Γιούνκερ.«Θα γίνουν κάποιες συζητήσεις, αλλά στο τέλος θα υπάρξει μια συμφωνία για την μετεγκατάσταση των 160.000 προσφύγων»τόνισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα