Μάρδας: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα επενδυτικό σοκ 100 δισ. ευρώ

New ten euro bill security featuresΤην ανάγκη ενός επενδυτικού σοκ, ύψους τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ, για την ανάκαμψη της Ελλάδας έως το 2022, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας κατά την ομιλία του στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ «Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups» στο Βερολίνο.

Ο κ. Μάρδας παρουσίασε την Ελλάδα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, τονίζοντας ότι η αδειοδότηση επιχειρήσεων διευκολύνεται, με την διαδικασία να απλοποιείται και να μειώνεται σε χρονικό διάστημα 6-8 μηνών. Παράλληλα, παρέθεσε τα πλεονεκτήματα των διεθνών εταιρειών που θα αποκτήσουν «πάτημα» στην Ελλάδα, σε μια χώρα που αποτελεί σταυροδρόμι τριών ηπείρων, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα αποτελεί φυσικό σημείο εισόδου για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Ενδεικτικά, μάλιστα, ανέφερε εταιρείες στον τομέα του logistics που έχουν επωφεληθεί από την γεωγραφική θέση της Ελλάδας, όπως η HP, η Cosco, η Huawei και η ZTE.

Επιπλέον, έκανε ειδική αναφορά στις επενδύσεις στον τομέα του ιαματικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας λόγω του υφιστάμενου δικτύου ιαματικών πηγών στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα