Λοβέρδος: Πολύδωρα εσείς, Αλαβάνο ή Λαφαζάνη εμείς -Αλλά δεν θέλουμε διχασμό

ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-Óôçí ÅðéôñïðÞ Êïéíùíéêþí ÕðïèÝóåùí óõæçôåßôáé ôï íïìïó÷Ýäéï ãéá ôéò áëëáãÝò óôï ÅÓÕ// Á. ËÏÂÅÑÄÏÓ.(EUROKINISSI-ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)«Απορρίπτουμε την πρόταση Πολύδωρα. Αν θέλουμε να βγούμε από εδώ διαιρεμένοι, θα μπορούσαμε να πούμε “Πολύδωρα εσείς; Αλαβάνο ή Λαφαζάνη εμείς” για πρόεδρο του ΕΣΡ».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος στην κρίσιμη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου γίνεται νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

«Καθόλου δεν συμφωνούμε με την πρόταση. Στο μυαλό εμένα μου έρχονται οι ζαρντινιέρες. Δεν μπορεί με τέτοια κριτήρια να λέμε ότι θα κάνουμε ανεξάρτητες αρχές», συνέχισε ο κ. Λοβέρδος.

»Ανήκουμε στις πολιτικές δυνάμεις που από την πρώτη συνεδρίαση λέγαμε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί το Σύνταγμα. Εμείς θέλαμε να συγκροτηθεί το όργανο υπό την προϋπόθεση εφαρμογής του Συντάγματος», τόνισε επίσης και υπογράμμισε ότι πρέπει να μελετηθεί η απόφαση του ΣτΕ.

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή, προκειμένου το προεδρείο να επικοινωνήσει με τον υπουργό Επικρατείας και να του ζητήσει να αλλάξει την τροπολογία και να μην προβλέπει αναστολή, αλλά κατάργηση. Επίσης, ζήτησε από τον κ. Βούτση να εγγυηθεί ότι εφόσον προβλεφθεί κατάργηση, δεν θα αλλοιωθεί ο πυρήνας της διάταξης.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα