Λιβύη: Εντοπίστηκαν τα πτώματα 14 ανθρώπων στην πόλη Βεγγάζη

Λιβύη-πτώματα-735x400Τα άψυχα σώματα 14 ανθρώπων εντοπίστηκαν στην Ανατολική πόλη της Λιβύης, Βεγγάζη . Ένας υπάλληλος του νοσοκομείου δήλωσε πως είχαν πληγές στα κεφάλια τους από σφαίρες, ενώ άγνωστα παραμένουν ακόμα τα στοιχεία τους.

Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών, Martin Kobler είπε ότι «είναι σοκαρισμένος και συγκλονισμένος από την εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες», επισημαίνοντας ότι αποτελεί έγκλημα πολέμου και ζήτησε οι υπεύθυνοι να προσαχθούν στη δικαιοσύνη. Τα σώματα ανακτήθηκαν στην περιοχή Laithi.
Στρατιωτικοί αξιωματούχοι από τις δυνάμεις Haftar αρνήθηκαν να σχολιάσουν το συμβάν, λέγοντας ότι ήταν υπό έρευνα.
Στην Βεγγάζη έχουν σημειωθεί μερικά από τα πιο αιματηρά περιστατικά βίας, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ακολούθησαν μετά την πτώση του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, που ανατράπηκε σε μια εξέγερση το 2011.
Οι δυνάμεις των Haftar έχουν εξαπολύσει μια στρατιωτική εκστρατεία εκεί τα τελευταία δύο χρόνια εναντίον ενός συνασπισμού των ένοπλων ομάδων που ονομάζεται Σούρα, Επαναστατικό Συμβούλιο της Βεγγάζης. Οι δυνάμεις του έχουν προχωρήσει σε αρκετές περιοχές κατά τους τελευταίους μήνες, αλλά δεν έχουν αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο πάνω από την πόλη της Βεγγάζης.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα