Λευκός Οίκος:Σημαντική πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα

1022498Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για την πρόοδο της αξιολόγησης. Μια ικανοποίηση που εκδηλώθηκε μέσω του Τζος Έρνεστ, εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, ο οποίος μίλησε για «γνήσια δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για τη συμφωνία».

«Όσο η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις αλλά και οι Ευρωπαίοι συνεχίσουν να τηρούν την υπόσχεση για βοήθεια είμαστε σε καλό δρόμο» σχολίασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ξεκαθαρίζοντας ότι για τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, η ελληνική κρίση δεν λύνεται εν μία νυχτί , καθώς υπάρχουν σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν στο μέλλον από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ωστόσο από τον Λευκό Οίκο επισημαίνεται ότι πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις και τονίζεται ότι οι ΗΠΑ θα είναι εκεί για να υποστηρίξουν τους εταίρους στην επίλυση της ελληνικής κρίσης.

«Υπάρχουν παραπέρα σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στο μέλλον και οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό των Ευρωπαίων συμμάχων μας στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων» σημειώθηκε από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ.  «Πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, οι ΗΠΑ θα είναι παρούσες για να υποστηρίξουν τους εταίρους στην επίλυση της ελληνικής κρίσης» τονίστηκε.
.
«Όσο η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και οι Ευρωπαίοι συνεχίσουν να τηρούν την υπόσχεση για βοήθεια, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» σχολίασε.

«Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα, βλέπουμε αυθεντική δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις» τονίστηκε ακόμη.

Όπως αναφέρουν οι ΗΠΑ το πρόβλημα του ελληνικού χρέους δεν πρόκειται να λυθεί «μέσα σε μια νύχτα», αλλά οι εξελίξεις είναι προς την σωστή κατεύθυνση τα τελευταία έξι χρόνια, δηλαδή από την εποχή που οι ευρωελληνικές σχέσεις φαινόταν ότι οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα επαίνεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες και την Ελλάδα διότι πήραν αποφάσεις-μη δημοφιλείς πολιτικά- που είναι όμως απαραίτητες» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα