Λεβέντης:Άμεση σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

αρχείο λήψης (2)

Την άμεση σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζητάε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με αφορμή τη διαρροή διαλόγου για την Ελλάδα ανάμεσα στον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου από το wikileaks.
Με την επιστολή του, στην οποία ο κ. Λεβέντης προτάσσει τον χαρακτηρισμό «επείγον», θεωρεί ότι με την «αξιοποίηση μιας υποκλοπής», η χώρα έρχεται σε σύγκρουση και με το ΔΝΤ και με την Ευρώπη, με κίνδυνο να γίνει τελικό θύμα η Ελλάδα, ακόμη και να οδηγηθεί εκτός ευρώ. Ενόψει αρνητικών εξελίξεων, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ώστε «να ληφθούν οι αποφάσεις που θα διασφαλίζουν το συμφέρον της χώρας και τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό».
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Επείγον
Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας
κ. Προκόπη Παυλόπουλο
Αθήνα, 4 Απριλίου 2016
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Τις τελευταίες μέρες γινόμεθα μάρτυρες μιας εικόνας για τη χώρα που δεν είναι καθόλου κολακευτική. Αξιοποιώντας μια τηλεφωνική υποκλοπή ερχόμεθα ως χώρα σε σύγκρουση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και δυστυχώς και με την Ευρώπη. Και το χειρότερο, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στις σχέσεις ΔΝΤ και Ευρώπης νομίζοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αποκομίσουμε οφέλη.
Επειδή κάτι τέτοιο μόνο διαπραγμάτευση δεν είναι και επειδή υπάρχει σαφής κίνδυνος να διαταράξουμε τις σχέσεις της χώρας μας και με τις δύο πλευρές με τελικό θύμα την Ελλάδα, η οποία ή θα υποχρεωθεί να υπογράψει ό,τι της ζητηθεί ή θα πάρει την άγουσα εκτός ΕΥΡΩ και επειδή εσείς με τον θεσμό που αντιπροσωπεύετε είστε ο υπερασπιστής της κοινωνικής γαλήνης και της διεθνούς εικόνας της χώρας, σας ζητώ να συγκαλέσετε άμεσα σε έκτακτη σύνοδο το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις που άπτονται των συμφερόντων της χώρας και που εγγυώνται την προσήλωσή μας στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα