ΛΑ.Ε: Εξοντωτικό «τρίγωνο» νέων φόρων, χρεών και κόκκινων δανείων

laiki-enotita-sima-logotupo«Μόνη λύση είναι η κατάργηση των μνημονίων, η διαγραφή του δημόσιου χρέους, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, η σεισάχθεια των ιδιωτικών χρεών για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες με όρους Δικαιοσύνης και η διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για την επανεκκίνηση της οικονομίας προς όφελος του ελληνικού λαού» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΛΑ.Ε.

 Η ελληνική κοινωνία, στη μεγάλη της πλειονότητα, με την «είσοδο» του Σεπτεμβρίου, θα βρεθεί ξανά εγκλωβισμένη, ασφυκτικά, στο οικονομικά θανατηφόρο «τρίγωνο» των χρεών, των φόρων και των κόκκινων δανείων. Οι χοροί και τα επικοινωνιακά τρικ του πρωθυπουργού και των υπουργών του τελειώνουν. Όμως, ο «Γολγοθάς» για τους περισσότερους Έλληνες πολίτες θα συνεχιστεί και μάλιστα με εξοντωτικούς ρυθμούς.
Από το Σεπτέμβριο μέχρι και τις αρχές του 2017 οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν φόρους ύψους 23,3 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου 2,5 δισ. ευρώ σε φόρους περισσότερα σε σχέση με το 2015. Σε μηνιαία βάση, οι πολίτες πρέπει να αποδίδουν κατά μέσο όρο φόρους της τάξης των 4,6 δισ. ευρώ, μεταξύ άλλων, λόγω του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ και των τελών κυκλοφορίας.
Οι νέες, εξοντωτικές και μεγαλύτερες σε σχέση με το 2015 επιβαρύνσεις από τους φόρους έρχονται τη στιγμή που το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών έχει μειωθεί ακόμη περισσότερο. Η κατάσταση θα γίνει με μαθηματική ακρίβεια ακόμη χειρότερη αφού ήδη έχουν νομοθετηθεί επιπλέον μέτρα «κουρέματος» του εισοδήματος από τον Ιανουάριο του 2017 (όπως της επιβολής τέλους σταθερής τηλεφωνίας, πρόσθετων φόρων στην κατανάλωση, αύξηση του ΕΦΚ αμόλυβδης βενζίνης, του υγραερίου και του πετρελαίου εσωτερικής καύσης).
Επίσης, από το Σεπτέμβριο η ελληνική κοινωνία θα νιώσει πιο έντονα από ποτέ το επερχόμενο «τσουνάμι» κατασχέσεων λόγω των οφειλών προς το δημόσιο και των κόκκινων δανείων. Ηδη, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 215 δισ. ευρώ και από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων δίνονται, καθημερινά, με ηλεκτρονικό τρόπο, κατά μέσο όρο, πάνω από 1.200 εντολές κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών, ενώ από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών αποστέλλονται περίπου 600 κατασχετήρια κάθε ημέρα!
Είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι το 3ο μνημόνιο δεν βγαίνει! Η συνέχιση της εξοντωτικής, «φορό – ληστρικής» πολιτικής θα οδηγήσει ακόμη μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού στην απόλυτη φτώχεια.
Μόνη λύση είναι η κατάργηση των μνημονίων, η διαγραφή του δημόσιου χρέους, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, η σεισάχθεια των ιδιωτικών χρεών για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες με όρους Δικαιοσύνης και η διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για την επανεκκίνηση της οικονομίας προς όφελος του ελληνικού λαού.
Η ΛΑ.Ε. καλεί τον κόσμο της εργασίας, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τις νέες και τα άτομα των «παραγωγικών» ηλικιών που δέχονται καθημερινά τα «θανάσιμα» χτυπήματα από την κρίση και τα μνημόνια, να διαμορφώσουν ένα μεγάλο μέτωπο ανατροπής των ασκούμενων πολιτικών συνεχούς «κουρέματος» του βιοτικού επιπέδου της ελληνικής κοινωνίας. Η σύγκρουση με το ελληνικό και ευρωπαϊκό κατεστημένο των πλουτοκρατών αποτελεί μονόδρομο.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα