Λαϊκή Ενότητα:Η Γερμανία δίνει Γη και ύδωρ στον Ερντογάν

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε για το προσφυγικό, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η πρόταση που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Τουρκική πλευρά για το προσφυγικό, με τη στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης, αποτελεί άλλο ένα βήμα στο διαρκή αντιδημοκρατικό κατήφορο των ευρωπαϊκών κέντρων αλλά και απόδειξη της πλήρους αδυναμίας της Ένωσης να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές που δημιουργούν οι εντεινόμενοι ιμπεριαλιστικοί τυχοδιωκτισμοί στη Συρία και στις ευρύτερη περιοχή.

Σε μια συγκυρία που η τουρκική κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα όργιο λογοκρισίας στα μέσα ενημέρωσης αλλά και καταστολής του κουρδικού κινήματος, η ευρωπαϊκή επιτροπή και η γερμανική καγκελαρία όχι μόνο παρέχουν πολιτική και γενναία οικονομική στήριξη στον Ερντογάν αλλά υπόσχονται και την κατηγοριοποίηση της Τουρκίας ως “ασφαλούς χώρας”. Αυτή η κίνηση όχι μόνο συγκαλύπτει τις διαρκείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γείτονα αλλά θέτει και υπό αμφισβήτηση το καθεστώς εκατοντάδων πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία που αιτούνται άσυλο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η πρόταση επιπλέον για άμεση παροχή βίζας σε τούρκους υπηκόους και η υπόσχεση για άνοιγμα νέων κεφαλαίων στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ένωση αποτελεί παράγοντα ιδιαίτερης ανησυχίας καθότι εκκρεμεί ακόμη, η μέχρι σήμερα αναγκαία από πλευράς Τουρκίας, αναγνώριση της κυπριακής δημοκρατίας. Αυτή η εξέλιξη θα έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις και στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού που βρίσκεται σήμερα σε κρίσιμη καμπή.

Η κυβέρνηση Τσίπρα αντί να τοποθετηθεί στη Σύνοδο άμεσα και ξεκάθαρα, ως όφειλε, επ αυτών των ζητημάτων που άπτονται τόσο των εθνικών μας θεμάτων όσο και της υπεράσπισης των δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων του τουρκικού λαού, δυστυχώς εκώφευσε.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τόσο την υποκριτική στάση Βρυξελλών και Βερολίνου γύρω από την προσφυγική κρίση όσο και της Κυβέρνησης που έχει καταντήσει παρακολούθημα της Γερμανικής Ευρώπης.

Γραφείο Τύπου

17 Οκτωβρίου 2015

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα