Λαφαζάνης:Όσο η κυβέρνηση επιμένει στο αντιασφαλιστικό της έκτρωμα πολύ γρήγορα θα σωριαστεί

lafazanis-laiki-enotita-programmatiki-diakiruksi-_1

Ο  Παναγ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε, σε συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης των Ιωαννίνων, όπου βρίσκεται για να μιλήσει σε συγκέντρωση της ΛΑ.Ε στην πόλη, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Όσο η κυβέρνηση Τσίπρα επιμένει στο αντιασφαλιστικό της έκτρωμα τόσο πιο βαθιά πριονίζει το κλαδί που κάθεται και πολύ γρήγορα θα σωριαστεί με γδούπο.

Η κυβέρνηση της λαιμητόμου για τις συντάξεις, της λαιμητόμου για τον επαγγελματικό και αυτοαπασχολούμενο κόσμο της χώρας και της λαιμητόμου για τους αγρότες, θα σαρωθεί από τις κοινωνικές κινητοποιήσεις, που λαμβάνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των επαγγελματιών και των αγροτών σε όλη την Ελλάδα για την επιβίωσή τους και θεωρούμε απόλυτα αναγκαίο αυτός ο αγώνας να αποκτήσει αντιμνημονιακό προσανατολισμό και προοδευτικό περιεχόμενο για την ανασυγκρότηση της χώρας. Γιατί τότε μόνο ο αγώνας αυτός θα είναι αποτελεσματικός και νικηφόρος.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι πιο μνημονιακός και από το ίδιο το μνημόνιο και δεν συνιστά ο ίδιος και η ΝΔ εναλλακτική λύση στην κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά αποτελεί τη συνέχιση και ολοκλήρωση του μνημονιακού ενταφιασμού της χώρας και του λαού”.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις τόνισε:

“Σήμερα Στουρνάρας, κυβερνητικοί κύκλοι και συστημικά μέσα ενημέρωσης επαναφέρουν τις γελοιότητες περί κατάληψης του Νομισματοκοπείου για να αποπροσανατολίσουν και για να ανακόψουν το ρεύμα υπέρ του εθνικού νομίσματος, το οποίο σε λίγο θα είναι πλειοψηφικό μέσα στο λαό.

Το εθνικό νόμισμα, στο πλαίσιο ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος, είναι η μόνη θετική διέξοδος για τη χώρα.

Με το εθνικό νόμισμα, μέσω μιας κεντρικής τράπεζας υπό εθνικό, κοινωνικό, δημοκρατικό έλεγχο και τον έλεγχο μιας λαϊκής κυβέρνησης, μπορεί να διασφαλιστεί ισχυρή ρευστότητα για τη χώρα με πολύ χαμηλά επιτόκια. Μια ρευστότητα που μπορεί να στηρίξει ένα διπλάσιο και παραγωγικά προσανατολισμένο  πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ισχυρή και ευνοϊκή χρηματοδότηση προς την ιδιωτική οικονομία, πρώτα απ’ όλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για την επανεκκίνηση ενός μεγάλου κύματος αναπτυξιακών επενδύσεων. Χωρίς αυτή τη ρευστότητα δεν μπορεί να υπάρξει ανακοπή της ύφεσης και αναπτυξιακή ανάσα για τη χώρα”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα