Λαφαζάνης:Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό κατέληξε σε εκκωφαντικό φιάσκο

lafazanis-0981440229834

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δήλωση του ανέφερε ότι «Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό κατέληξε σε εκκωφαντικό φιάσκο. Ο ενθουσιασμός της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της είναι αποπροσανατολιστικός και εκτός τόπου και χρόνου».

Παράλληλα,ο κ.Λαφαζάνης πρόσθεσε« Η τραγωδία των προσφύγων, η μεγαλύτερη ίσως από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έρχεται να επιβεβαιώσει όχι μόνο την παράλυση και τα αδιέξοδα της  ΕΕ αλλά και την ουσιαστική κατάρρευση της.

Η ΕΕ αντί να συμβάλει στην σταθεροποίηση της κατάστασης στη Συρία, γίνεται όλο και περισσότερο η ίδια και τα πιο ισχυρά κράτη μέλη της, μέρος των ανταγωνισμών που πνίγουν τη Συρία στη φρίκη και στο αίμα, διευρύνοντας, έτσι, τα κύματα των προσφύγων προς την Ευρώπη.

Η ΕΕ των πολεμικών τυχοδιωκτισμών στην περιοχή μας, της παντελούς έλλειψης αλληλεγγύης, της ακροδεξιάς ξενοφοβικής αντίδρασης, της αέναης λιτότητας και της νεοαποικιοποίησης του ευρωπαϊκού νότου, δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον.

Η Ευρώπη ή θα επαναθεμελιωθεί πλήρως σε νέα δημοκρατική βάση ή θα καταλήξει σε μια μελανή σελίδα στο παγκόσμιο χάρτη.

Η Ελλάδα οφείλει να καταστεί δύναμη προοδευτικής ανατροπής στην Ευρώπη, αντί οι κυβερνήσεις της να συμπεριφέρονται  με  απεριόριστη υποτέλεια και να υποκύπτουν συνεχώς και εφ’ όλης της ύλης στις αδιέξοδες απαιτήσεις της γερμανικής Ευρώπης.»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα