Λαφαζάνης:«Η δημοκρατία δεν λειτουργεί,δεν έχουμε δημοκρατία»

images (1)

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης  μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα Fm αναφερόμενος στις εκλογές και τα αποτελέσματα που αναμένει για το κόμμα του δήλωσε “Δεν είμαι Τσαουσέσκου ούτε θέλω ποσοστά Τσαουσέσκου. Δεν είμαι τόσο ανόητος να θέλω να εκφράσω τη Λαϊκή Ενότητα με 62%” ενώ πρόσθεσε “Απευθυνόμαστε όμως στο 62% (του δημοψηφίσματος), γιατί ψήφισε «όχι» κι επομένως θεωρούμε ότι αυτό το «όχι», μπορεί να μεταφραστεί και σε ψήφο μιας μεγάλης μερίδας, τουλάχιστον, αυτών, προς τη Λαϊκή Ενότητα”..

Ο κ.Λαφαζάνης τόνισε  ότι έρχεται μια κυβέρνηση, η οποία λέει «εγώ λέω ότι λεφτά υπάρχουν». “Ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε «λεφτά υπάρχουν». Μνημόνιο του επέβαλαν κι ο ίδιος το αποδέχτηκε και το εφάρμοσε. Μετά πετάχτηκε στον κάδο των αχρήστων ο Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε «ότι το μνημόνιο είναι ένα μεγάλο λάθος», πήγε σε εκλογές, εγκρίθηκε αυτό το μεγάλο λάθος του μνημονίου κι επομένως έπρεπε να αλλάξει πολιτική. Μνημόνιο κι αυτός ψήφισε. Έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας, αντιμνημόνιο, αγώνες, διαχειρίσεις, εξαγγελίες, καταγγελίες, στο τέλος μνημόνιο εφάρμοσε. Αυτό, τι δείχνει; Ότι η δημοκρατία δεν λειτουργεί, δεν έχουμε δημοκρατία. Πρέπει να αποκατασταθεί η δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία. Δεν έχει νόημα να μιλάμε μεταξύ μας, αλλά στο τέλος να εφαρμόζουμε αυτό πού θέλουν οι Γερμανοί”.

Τέλος,ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας  επισημαίνει ότι για κανέναν δεν ήταν επιλογή το μνημόνιο. “Ούτε για τον Παπανδρέου ούτε για τον Σαμαρά. Κανένας δεν ξύπνησε ένα πρωί και είπε «η επιλογή μου είναι αυτή». Αυτό έγινε σε πολύ δοσμένες συνθήκες, υπό καθεστώς πίεσης και βεβαίως καθεστώς και εκβιασμών, αλλά στο τέλος υπέκυπταν στους εκβιασμούς και οι ίδιοι παρεδίδοντο. Δεν μπορεί να ξοφληθεί αυτό το χρέος, αυτό το χρέος θα μεγαλώνει, αλλά αυτή η πολιτική και τακτική είναι αδιέξοδη. Δεν βγαίνει αυτός ο δρόμος, δεν έχει μέλλον αυτός ο δρόμος”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα