Λαφαζάνης:Ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει όσο η χώρα βρίσκεται κάτω από την μπότα των μνημονίων

lafazanis562015

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης,μιλώντας στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά κατήγγειλε τη φίμωση που έχει επιβληθεί στην Λαϊκή Ενότητα  από κανάλια και το Μαξίμου.

Παράλληλα,ο κ.Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι αυτήν την ώρα “η κυβέρνηση αυτό που επιδιώκει δεν είναι να μεταρρυθμίσει δημοκρατικά αλλά να ελέγξει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το τηλεοπτικό τοπίο. Τούτες τις ώρες διεξάγονται σκληρές κόντρες και διαπραγματεύσεις παρασκηνίου τόσο ανάμεσα στην κυβέρνηση και παλιούς και επίδοξους βαρόνους των media όσο και μεταξύ των τελευταίων. Αυτό που ενδιαφέρει, όμως τον ελληνικό λαό δεν είναι η μοιρασιά της τηλεοπτικής πίτας ανάμεσα σε μια κατεστημένη μνημονιακή τάξη πραγμάτων αλλά η αντικειμενική ενημέρωση και η πολιτιστική στήριξη του τόπου”

Αναφορικά με  το Ασφαλιστικό ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι “η κυβέρνηση προχωρά ταχύτατα σε σφαγιασμό των συντάξεων και σε συντάξεις ελεημοσύνης”. Τόνισε, επίσης ότι ‘δεν μπορεί να στηρίξουμε το ασφαλιστικό σύστημα όταν οι άνεργοι στη χώρα τείνουν να γίνουν περισσότεροι από όσους εργάζονται. Αυτό που χρειάζεται επιτακτικά ο τόπος είναι ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση ώστε να ενισχυθούν οι θέσεις εργασίας και επομένως να ενισχυθεί το Ασφαλιστικό μας σύστημα. Ανάπτυξη, όμως, και παραγωγική ανασυγκρότηση για να πολλαπλασιαστούν οι θέσεις εργασίας, δεν μπορούν να υπάρξουν όσο η χώρα βρίσκεται κάτω από την μπότα των μνημονίων”.

Επιπλέον ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε  τόνισε ότι “η μαύρη τρύπα των ληξιπρόθεσμων το Σεπτέμβριο που έφτασε το 1,5 δις καταδεικνύει ότι το κίνημα “δεν πληρώνω” έχει τώρα μετατραπεί σε κίνημα “δεν έχω, δεν πληρώνω”. Η φορολεηλεσία των μικρομεσαίων στρωμάτων και η λιτότητα δεν οδηγούν στη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης αλλά σε ύφεση και στραγγαλισμό της οικονομίας και επομένως σε κατάρρευση των εσόδων. Τα μνημόνια είναι ατελείωτος φαύλος κύκλος”.

Τέλος ο Παναγ. Λαφαζάνηςυπογράμμισε  ότι “αντί κυβέρνηση, μνημονιακά κόμματα και κατεστημένα μίντια να ασκούν μια τρομοκρατία για το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη, πρέπει να ανοίξει νηφάλια και με επιχειρήματα η συζήτηση γύρω από το εθνικό νόμισμα, συνδεδεμένη με την ακύρωση των μνημονίων και με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα