ΛΑΕ: Τα μνημόνια και οι νόμοι ψηφίστηκαν, η καταστροφή έρχεται

Για διάψευση από την ίδια την πραγματικότητα των αναφορών της κυβέρνησης ότι «τα χειρότερα πέρασαν και τα καλύτερα είναι μπροστά» κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι «τα μνημόνια και οι νόμοι ψηφίστηκαν, η καταστροφή έρχεται».

Όπως τονίζει η ΛΑΕ, «άρχισαν ήδη οι πρώτες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, λόγω της αύξησης της μηνιαίας παρακράτησης του φόρου και της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά εκτός αυτού άρχισαν και ειδικές ρυθμίσεις που φέρνουν περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα».

Η ΛΑΕ στέκεται στην «κατάργηση του δικαιώματος για έκπτωση φόρου για τις μισθωτές ή συνταξιούχες μητέρες ανηλίκων, ακόμα και των πολύτεκνων, που ο σύζυγος είναι ελεύθερος επαγγελματίας, αγρότης ή άνεργος», σημειώνοντας ότι «θα φέρει μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση στο οικογενειακό εισόδημα».

«Η κυβέρνηση με τα μέτρα που έχει ψηφίσει και τα τερτίπια που χρησιμοποιεί εξοντώνει τις λαϊκές οικογένειες και φτωχοποιεί την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Ο λαός όμως που υφίσταται σκληρά στο πετσί του όλα αυτά, θα δώσει την απάντηση που πρέπει μαζικά διεκδικώντας την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών τους εκφραστών», καταλήγει η ΛΑΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα