ΛΑΕ στη ΔΕΘ:«Έχουμε ρεαλιστική εναλλακτική αντιμνημονιακή πρόταση»

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης (4ος Δ) και η Ζωή Κωνσταντοπούλου (4η Α) , Πρόεδρος της Βουλής, συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της στην Α΄ Αθήνας, μιλάνε στη Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης (4ος Δ) και η Ζωή Κωνσταντοπούλου (4η Α) , Πρόεδρος της Βουλής, συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της στην Α΄ Αθήνας, μιλάνε στη Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Η συνέντευξη Τύπου της Λαϊκής Ενότητας ξεκίνησε με μήνυμα του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου,ο οποίος ζήτησε να αφουγκραστούμε την ιστορία που μας χτυπά την πόρτα και να πάμε να την ανοίξουμε. «Δεν μπορεί να υπάρχουν θεατές σε αυτόν τον αγώνα, δεν μπορεί να μείνουμε απαθείς. Να ανοίξουμε την πόρτα για να περάσουν τα οράματα και οι ελπίδες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γλέζος και συνέχισε στο μήνυμά του:

«Καλώ προσωπικά, ας μου επιτραπεί, όλους τους παλιούς συναγωνιστές να σταθούν όπως και τότε και πάλι μπροστάρηδες στον αγώνα για το δίκιο και τη λεφτεριά και όλοι να αναφωνήσουμε ‘εμπρός Ελλάς για την Ελλάδα για το δίκιο και τη λεφτεριά».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δήλωσε ότι η«Η Λαϊκή Ενότητα μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στο να φύγουμε από τη μνημονιακή υποδούλωση», ενώ χαρακτήρισε αδιανότητο το ότι το κόμμα του έχει τον λιγότερο τηλεοπτικό χρόνο. Παράλληλα,υποστήριξε, ότι η ΛΑΕ αποκλείστηκε από κάθε προεκλογική χρηματοδότηση. «Αυτό είναι αυθαιρεσία», είπε ο πρόεδρος της ΛΑΕ.

«Είμαστε το μοναδικό κόμμα που έχουμε ρεαλιστική εναλλακτική αντιμνημονιακή πρόταση», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας και συμπλήρωσε «θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών, οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν».

Ο κ. Λαφαζάνης  ανέφερε ότι την κυβέρνηση δεν την έριξε κανένας, αλλά «παραιτήθηκε ταπεινωτικά» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση «φοβήθηκε μήπως πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, γιατί είχε στο μυαλό της να πάει άρον άρον σε εκλογές-εξπρές, για να μην προλάβει ο λαός να ενημερωθεί». «Πήγε για μαλλί και κινδυνεύει να βγει κουρεμένος», είπε για τον Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, ο επικεφαλής της ΛΑΕ επεσήμανε πως με τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν χρόνια έντονες διαφορές. «Εντός του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε πει απ΄ την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να υπάρχει εναλλακτική λύση», σημείωσε και τόνισε πως «η κυβέρνηση στο όνομα του ευρώ, επέλεξε το μνημόνιο αντί μιας εναλλακτικής προοπτικής».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία   δήλωσε ότι «η ελπίδα δεν πεθαίνει, αλλά σιγοκαίει στα σπλάχνα του λαού και της κοινωνίας και θα αναζοπυρωθεί σύντομα. Έχουμε καθήκον να την κρατήσουμε ζωντανή». «Μονόδρομος δεν είναι η υποταγή, αλλά η πάλη και ο αγώνας», πρόσθεσε. Η συνέπεια και η αξιοπιστία είναι αναγκαία στοιχεία για να κερδίσει ο λαός τον αγώνα του, είπε ακόμη.

Σε σχόλιο ότι τα πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εγκατέλειψαν το κόμμα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, είπε: “Δεν εγκαταλείψαμε κανέναν. Άλλοι εγκατέλειψαν σημαντικά για τον τόπο πράγματα. Τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις. Τις εξαγγελίες που είχαν συναρπάσει τον λαό και έφερε μια κυβέρνηση αριστεράς στο προσκήνιο. Εμείς συνεχίζουμε τον δρόμο που είχαμε σχεδιάσει αρχικά για να αλλάξουμε τη μοίρα της χώρας. Συνεχίζουμε τα θετικά του ΣΥΡΙΖΑ”.

Αναφερόμενη προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, η κα Κωνσταντοπούλου είπε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον κόμμα της Αριστεράς. Υπερασπίστηκα τον πρωθυπουργό περισσότερο και από τον ίδιο, μέχρι που αποφάσισε να εγκαταλείψει τον ισχυρισμό ότι εκβιάστηκε και να εμφανίσει ως σουρεαλιστές όσους αγωνίζονται”.

Η πρ. Πρόεδρος της Βουλής απάντησε για ακόμη μια φορά και στις καταγγελίες του προέδρου των ΑΝΕΛ, ότι έκανε τα στραβά μάτια σε υποθέσεις διαφθοράς που θα έπρεπε να είχαν φτάσει στη Βουλή.”Ο κ. Καμμένος ως δεξί χέρι του Τσίπρα, όπως τουλάχιστον αυτοπροσδιορίζεται, έφτασε να στο σημείο να ρίχνει λάσπη και να με συκοφαντεί. Εκείνοι που έχουν πέσει στις αγκάλες του νεοαυριανισμού προσπαθούν να φτιάξουν προφίλ σύγκρουσης με τη διαπλοκή χτυπώντας αυτούς που πραγματικά αντιστέκονται”.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα