ΛΑΕ: Ο αγώνας για δημοκρατία απαιτεί μια Ελλάδα με εθνική κυριαρχία και εθνικό νόμισμα

laiki-enotita-sima-logotupo«Τιμούμε τα 42 χρόνια από την κατάρρευση της αμερικανοκίνητης χούντας και όλους όσους/ες στα σκληρά χρόνια της δικτατορίας αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν και θυσιάστηκαν για μια λεύτερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική και προοδευτική Ελλάδα», αναφέρει η ΛΑΕ σε ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση της ΛΑΕ για «τα 42 χρόνια από την κατάρρευση της αμερικανοκίνητης χούντας»:

Τιμούμε τα 42 χρόνια από την κατάρρευση της αμερικανοκίνητης χούντας και όλους όσους/ες στα σκληρά χρόνια της δικτατορίας αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν και θυσιάστηκαν για μια λεύτερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική και προοδευτική Ελλάδα. Και τιμούμε αυτήν την επέτειο, πρώτα απ’ όλα με νέους επίκαιρους αγώνες για να απαλλαγεί η χώρα μας από τα μνημόνια, από το εγχώριο μνημονιακό κατεστημένο και από τη νέα κηδεμονία των ”τροϊκανών” που αντιπροσωπεύουν μια νέα οικονομικο – κοινωνική ”σκλαβιά” για τη χώρα.

Αυτές τις ώρες, όπου δημοκρατία πνίγεται κάτω από την μπότα των πιστωτών και ο λαός μας εξαθλιώνεται από τα μνημονιακά μέτρα, το μόνο που δεν έχει ανάγκη ο τόπος είναι από επιδεικτικές επικοινωνιακές φιέστες είτε στο Προεδρικό Μέγαρο, είτε στον προαύλιο χώρο της Βουλής, οι οποίες προκαλούν το κοινό αίσθημα και το λαό μας που φτωχοποιείται και εξαθλιώνεται.

Ο αγώνας για δημοκρατία σήμερα στην πατρίδα μας απαιτεί πρώτα απ’ όλα μια Ελλάδα χωρίς τρόικα, χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα και φορολεηλασία σε βάρος των αδυνάτων, χωρίς ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και εθνική υποτέλεια.

Απαιτεί μια Ελλάδα με εθνική κυριαρχία και εθνικό νόμισμα που θα αμφισβητεί τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ.

Χρειάζεται μια Ελλάδα που θα διαγράψει το χρέος της, θα προχωρήσει σε γενναία ”σεισάχθεια” στα ιδιωτικά χρέη των κοινωνικά αδυνάτων, στην εθνικοποίηση των τραπεζών και σε δίκαιη αναδιανομή του πλούτου,ως προϋποθέσεις για την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας, την καταπολέμηση της ανεργίας και την στήριξη και ενίσχυση μισθών, συντάξεων, εργασιακών σχέσεων και κοινωνικών κατακτήσεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα