ΛΑΕ: Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή των «προαπαιτούμενων»

laiki-enotita-sima-logotupo«Οι μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΔΕΘ δείχνουν το δρόμο για το κίνημα ανατροπής και ελπίδας που χρειαζόμαστε», τονίζει η ΛΑΕ σε ανακοίνωσή της.

 

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε. σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) στην Μπρατισλάβα, σημειώνει τα εξής:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υποταγμένη πλήρως στα αφεντικά της ευρωζώνης, επιβεβαίωσε την «προσήλωση» της για εφαρμογή των «προαπαιτούμενων» προκειμένου να χορηγηθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ. Ουσιαστικά, δεσμεύτηκε ως το τέλος Σεπτέμβρη 2016 να εφαρμόσει πλήρως όλες τις μνημονιακές προβλέψεις: α) παράδοση του υπερ-Ταμείου ιδιωτικοποίησης όλης της δημόσιας περιουσίας σε πρόσωπα της επιθυμίας των θεσμών,  β) παράδοση των δημοσίων εσόδων στην «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων» και την διοίκηση της σε πρόσωπα της επιθυμίας των θεσμών, γ) ορισμό νέων διοικήσεων των τραπεζών σε πρόσωπα της επιθυμίας των θεσμών, ενώ για τον επόμενο μήνα δεσμεύτηκε στην προώθηση πακέτου μέτρων στα «εργασιακά», δηλαδή την πλήρη διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων, σύμφωνα πάντα με τις επιθυμίες των θεσμών.
Ωστόσο βούληση και επιθυμία του ελληνικού λαού είναι να απαλλαγεί οριστικά από τα Μνημόνια και τις δυνάμεις που τα προωθούν εντός και εκτός της χώρας. Οι μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΔΕΘ δείχνουν το δρόμο για το κίνημα ανατροπής και ελπίδας που χρειαζόμαστε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα