ΛΑΕ:«Η ΕΕ καταρρέει κάτω από το βάρος των απάνθρωπων πολιτικών της»

laiki_enothta

Με αφορμή τους χειρισμούς στο προσφυγικό, μετά και το ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου.δριμεία επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης εξαπολύει η Λαϊκή Ενότητα .

«Η ΕΕ καταρρέει κάτω από το βάρος των απάνθρωπων πολιτικών που ακολουθούν οι κυρίαρχοι κύκλοι της και οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένης και της μνημονιακής κυβέρνησης Τσίπρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Προσθέτει δε πως «μετά τους οικονομικούς αποικιοκρατικούς φράκτες ανάμεσα στις πλούσιες και φτωχές χώρες στο εσωτερικό της ΕΕ, υψώνονται τώρα ανάμεσα στα κράτη μέλη της και βάρβαροι συνοριακοί φράκτες για να αποκλειστούν οι πρόσφυγες».

Αυτή η ΕΕ των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, της λιτότητας, των μνημονίων και της ακροδεξιάς αντίδρασης, δεν έχει κανένα μέλλον αναφέρει ακόμη η ΛΑΕ και υποστηρίζει: “είναι ντροπή αυτές τις ώρες υπό τα απαθή βλέμματα της κυβέρνησης, της ΕΕ και της γραφειοκρατίας του ΟΗΕ, να μετατρέπεται καθημερινά το Αιγαίο σε νεκροταφείο ψυχών».

Καλεί την κυβέρνηση, «αντί να ακολουθεί άφωνη και δουλοπρεπώς τις γερμανικές υποδείξεις και πολιτικές, οφείλει να αναλάβει στο πλαίσιο της ΕΕ δυναμικές και ενεργητικές πρωτοβουλίες που θα αποβλέπουν:

στη δημοκρατική σταθεροποίηση της Συρίας και της Μ. Ανατολής για να ανακοπεί το κύμα των προσφύγων,

στην δίκαιη κατανομή των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ και ευρύτερα, χωρίς φράκτες και ξενοφοβικές πολιτικές,

στην ανεύρεση ικανών κονδυλίων από ΕΕ και ΟΗΕ, κυρίως από τις πλούσιες χώρες, για τη στήριξη των χωρών υποδοχής, τη στήριξη προσφύγων και την ασφάλεια τους.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα