Λέσβος:Διαμαρτυρίες προσφύγων στη Μόρια, ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι

moria_unhcr_y_kyvernitis_0
Έντονη αντίδραση σημειώθηκε πριν από λίγο στο hot spot της Μυτιλήνης, από ομάδα μεταναστών και προσφύγων που διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωση τους για να αναχωρήσουν για την Αθήνα, κατέλαβαν για λίγα λεπτά την πύλη του κέντρου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, φώναξαν συνθήματα στα αγγλικά για ελευθερία, διαλύθηκαν όμως αμέσως, μόλις παρατάχθηκαν μπροστά τους άνδρες μιας διμοιρίας ΜΑΤ.

Όπως έγινε γνωστό, οι πρόσφυγες και μετανάστες, διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του hot spot στη Μόρια ως κέντρου κράτησης και ζητούν να καταγραφούν και να πιστοποιηθούν άμεσα και όχι να κρατούνται εκεί υπό περιορισμό σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και λίγα λεπτά αργότερα από ομάδα, λιγότερων αυτή τη φορά, μεταναστών και προσφύγων.

Ας σημειωθεί ότι στο hot spot στη Μόρια από εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, βρίσκονται σήμερα περίπου 1600 άτομα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και μεγάλη ομάδα Πακιστανών μεταναστών, περίπου 400, οι οποίοι κρατούνται προκειμένου να μεταφερθούν σε προαναχωρησιακό κέντρο και στη συνέχεια να απελαθούν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα