Λάμπρου:Κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει το δικαίωμα της διαδήλωσης

panos-lambrou_0Ως ακατανόητη και απαράδεκτη στα όρια της προβοκάτσιας χαρακτήρισε, μιλώντας στο Κοκκινο , το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου την απόφαση της αστυνομίας να θυροκολλήσει στα γραφεία πολιτικών συλλογικοτήτων απαγορευτικό συμμετοχής σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

«Είμαι σίγουρος πως ούτε η κυβέρνηση, ούτε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έδωσαν αυτή την εντολή, αλλά το υπουργείο οφείλει να πάρει θέση, όπου να εκφράζει και την γενικότερη άποψη των μελών του κόμματος», υπογράμμισε.

Ο κ. Λάμπρου σημείωσε, επίσης «εύλογα τα μέτρα προστασίας, εξαιτίας της επίσκεψης Ομπάμα ή όποιου άλλου προέδρου ξένου κράτους, αλλά οι γενικευμένες απαγορεύσεις δεν συνάδουν με την πολιτική επιλογή των μελών του κόμματος».

«Εκτός από ακατανόητες, οι πρακτικές γενικευμένων απαγορεύσεων και καταστολών, έχουν αποδειχθεί και αναποτελεσματικές», τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας ως πολύ θετικό το γεγονός να υπάρχει κόσμος στους δρόμους της Αθήνας που να αντιδρά και να εκφράζει την αντίθεσή του.

«Σοκαριστική η εκλογή Τραμπ»

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών ο κ. Λάμπρου υπογράμμισε ότι η νίκη Τράμπ δεν αποτελεί μόνο ήττα για την Κλίντον, αλλά αποτελεί σημαντική ήττα για τις μειονότητες, τις συλλογικότητες, αλλά και για τους σκεπτόμενους ανθρώπους γενικότερα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα