Κ.Νουαγιέ:«Οπωσδήποτε συμφωνία την Κυριακή αλλιώς θα επικρατήσει χάος»

nouagie

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγιέ  μιλώντας  στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 προειδοποίησε πως  σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας  μέχρι την Κυριακή θα επικρατήσει «χάος» στη χώρα.

Ο κ. Νουαγιέ δήλωσε «Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, χρειάζεται οπωσδήποτε μία συμφωνία την προσεχή Κυριακή, είναι η τελευταία προθεσμία, μετά θα είναι πολύ αργά και οι συνέπειες θα είναι πάρα πολύ σοβαρές»ενώ πρόσθεσε ότι «μπορεί να υπάρξουν ταραχές… ένα χάος στη χώρα».

Ο Κριστιάν Νουαγιέ δεν βλέπει πώς, με την παρούσα κατάσταση, οι ελληνικές τράπεζες θα μπορέσουν να ανοίξουν γρήγορα, κρίνοντας ότι είναι «αδύνατον» να λειτουργήσουν κανονικά, όσο δεν θα έχει επιστρέψει η εμπιστοσύνη.

«Θα υπήρχε αμέσως επιδρομή στα γκισέ (bank run)», τόνισε. Χρήμα δεν κυκλοφορεί πλέον στην Ελλάδα και η ρευστότητα που έχει χορηγηθεί από την ΕΚΤ είτε «έχει φύγει στο εξωτερικό», είτε «έχει μπει κάτω από τα στρώματα». Πρέπει πρώτα να επιστρέψει η εμπιστοσύνη, «μέχρι τότε, είναι αδύνατη η κανονική λειτουργία των τραπεζών», προειδοποίησε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα