Κ.Μητσοτάκης: Kόφτης πάντα υπήρχε,το θέμα είναι από που θα γίνουν οι περικοπές

βψββΜιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην ΕΡΤ, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης,Κυριάκος Μητσοτάκης,κατηγόρησε την κυβέρνηση για λάθος χειρισμούς, ενώ παράλληλα τόνισε πως το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

«Η “επιτυχία” του κ. Τσίπρα είναι η μόνιμη επιτήρηση», κάνοντας λόγο για «ανικανότητα» τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, που, όπως είπε, «πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες» σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Παράλληλα, σημείωσε πως «από την ημέρα που ο κ. Τσίπρας έγινε Πρωθυπουργός, η Ελλάδα έχασε 21 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ της, δηλαδή 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό» και επανέλαβε ότι «όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο».

Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους ο κ. Μητσότακης σχολίασε πως δέσμευση για το χρέος υπήρχε από το 2012, ενώ επέρριψε ευθύνες και στους Ευρωπαίους για την μη τήρησή της.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι θετική η συζήτηση για το χρέος αλλά «δεν είναι κάτι καινούργιο», ενώ εκτίμησε ότι «το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι βαρύ και χωρίς να έχουμε πάρει συγκεκριμένη δέσμευση».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση Ρέγκλινγκ, τη χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα παράμετρο», ενώ τόνισε ότι η Ν.Δ. επιθυμεί να «κλειδώσουν» τα επιτόκια και να γίνει επιμήκυνση της αποπληρωμής.

Οσον αφορά τον τομέα της παιδείας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι «υποβαθμίζονται τα ολοήμερα σχολεία και περιορίζεται το εύρος των δραστηριοτήτων τους, σε μία συγκυρία που πρέπει τα σχολεία να προσφέρουν ευκαιρίες», προσθέτοντας ότι «η πολιτική της κυβέρνησης στο ολοήμερο σχολείο έχει ταξικό πρόσημο, και θίγει τους πλέον αδύνατους».

Αναφερόμενος στον “κόφτη” που θα μπει στις δαπάνες είπε ότι “κόφτης πάντα υπήρχε, ωστόσο το θέμα είναι από που θα γίνουν οι περικοπές, και αν θα κοπούν σπατάλες”. Αναφερόμενος στον δημόσιο τομέα είπε: “Συζητάμε για καλύτερη κατανομή του προσωπικού στο δημόσιο, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα με εξοικονόμηση πόρων και δυναμικού και με εκχώρηση δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα”. Είπε ότι οι σύμβουλοι των υπουργών αμείβονται με υψηλές αμοιβές “για να μπορεί ο κ. Τσίπρας να διορίζει τον κάθε κύριο Καρανίκα με ένα φτωχό βιογραφικό”.

“Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο γιατί είπε ψέματα στους πολίτες”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε “εγώ δεν θα πω πράγματα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε”. Υπογράμμισε ότι δεν αλλάζει τίποτε στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ. “Θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές με ένταση. Δεν πρόκειται να περιοριστούμε σε αυτό, το αίτημα σηματοδοτεί την πρόθεσή μας να συγκρουστούμε με μία κυβέρνηση και να οικοδομήσουμε μία πλατιά συμμαχία με τους πολίτες” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επέρριψε ευθύνες στην Ευρώπη γιατί αποδέχεται το συγκεκριμένο μίγμα μέτρων αλλά και γιατί δεν έχει ανοίξει νωρίτερα η συζήτηση για το χρέος. Απέδωσε στην στάση των ευρωπαίων το δημοψήφισμα για το Brexit και υπογράμμισε την ανάγκη να διατηρηθεί η ισορροπία στην Ευρώπη.

“Δεν έχουμε επενδύσει στην αποτυχία, αντίθετα λέμε στην κυβέρνηση από το Νοέμβριο να κλείσει την συμφωνία” δήλωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στις σχετικές κατηγορίες της κυβέρνησης. Υποστήριξε δε ότι το αίτημα του ΔΝΤ για τον κόφτη μπήκε στο τραπέζι μετά την δημοσιοποίηση των συνομιλιών Τόμσεν – Βελκουλέσκου. Μας ζητούν προληπτικά μέτρα γιατί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα