Κ.Λαπαβίτσας: Ο Τσίπρας έγινε μνημονιακός Πρωθυπουργός

Την εκτίμηση ότι ο αριστερός αντιμνημονιακός χώρος δε θα εκφραστεί πολιτικά από ένα κόμμα, αλλά από ευρύ Μέτωπο, διατύπωσε ο κ. Κώστας Λαπαβίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Οικονομίας, μιλώντας πριν λίγο σήμερα Πέμπτη στην τηλεόραση του «Σκάι».

Άλλα ουσιώδη σημεία της συνέντευξης:

· Ο ελληνικός λαός είναι αντιμνημονιακός. Το μνημόνιο είναι κατά των συμφερόντων του λαού. Ο Τσίπρας είναι μνημονιακός πρωθυπουργός, ακολουθεί πλέον μνημονιακή πολιτική. Και θα καταστραφεί, όπως οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί του μνημονίου
· Ο λαός θέλησε αντιμνημόνιο αλλά εντός Ευρωζώνης. Δεν ήταν δυνατό, αλλά ευχόμουνα να κάνω λάθος
· Είτε υπήρξε διαπραγμάτευση είτε όχι, το αποτέλεσμα ήταν τραγική αποτυχία. Εμένα δε με ρώτησε πότέ κανείς για τίποτα
· Σήμερα η αντιπολίτευση βρίσκεται μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί αν έχει μέσα και μνημονιακούς και αντιμνημονικούς. Πάντως μέχρι στιγμής εξακολουθεί να έχει το παλιό του πρόγραμμα.
· Αυτό που προτείνω εγώ δεν είναι επιστροφή στο παρελθόν, αλλά αναπτυξιακή πολιτική. Εξακολουθώ να υποστηρίζω ρεαλιστικά ότι το εθνικό νόμισμα είναι η ορθή επιλογή, ένα εργαλείο. Αν αυτό γίνει μελετημένα, θα υπάρξουν μερικοί μήνες ταχεία υποτίμησης και μετά γρήγορη ανάκαμψη και ανόρθωση.
· Αναπτυξιακή πολιτική αυτή η στιγμή υπάρχει μόνο στην Ασία. Η Ευρώπη δεν έχει αναπτυξιακή πολιτική, μόνο εμείς νομίζουμε ότι έχει.
· Ο λαός θέλει και ανάπτυξη, αλλά και αξιοπιστία από την κυβέρνησή του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα