Κ. Λαγκάρντ:Πρέπει να υπάρξει σημαντική ελάφρυνση του χρέους

Η κα. Λαγκάρντ αναφέρει πως η συμφωνία «όχι μόνο αντιστρέφει την οπισθοδρόμηση που παρατηρήθηκε από την «εκτροχίαση» του προηγούμενου προγράμματος, αλλά θέτει σε εφαρμογή πολιτικές ευρείας κλίμακας για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, την σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα αλλά και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη».

Η ίδια χαιρέτησε τις προσπάθειες που έγιναν από τις Αρχές για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, ενώ τονίζει ότι χτο μνημόνιο αναφέρονται και κάποιες πράξεις που αποτελούν προαπαιτούμενα προκειμένου ο ESM να εκταμιεύσει την πρώτη δόση.

Η κα. Λαγκάρντ επισήμανε ότι ενθαρρύνθηκε από την προφανή δέσμευση της Αθήνας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και επανέλαβε την θέση ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Κάλεσε δε να υπάρξει «σημαντική ελάφρυνση του χρέους». «Είναι κρίσιμο για τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας να προχωρήσουν σε σαφείς δεσμεύσεις… προκειμένου να υπάρξει σημαντική ελάφρυνση του χρέους, πολύ περισσότερο σε σύγκριση με ό,τι εξεταζόταν έως σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρει πως το Ταμείο «ανυπομονεί να συνεργαστεί στενά με την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή όλες οι απαραίτητες πράξεις που θα επιτρέψουν την περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξης της Ελλάδας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα