Κ. Ζαχαριάδης: Τα σχολεία πρέπει να φιλοξενούν και να υποδέχονται όλους τους μαθητές

 

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκη στον Ant1 στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για το συμβάν στο Πέραμα

Πέρα από τα ζητήματα της οικονομίας τα οποία είναι κρίσιμα και σημαντικά νομίζω ότι το μείζον ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα είναι η διαχείριση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών και οι δυσκολίες που απορρέουν από αυτή την κατάσταση. Εγώ είδα και άκουσα με προσοχή αυτά τα οποία είπε η πρώην πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου, θέλω να καταθέσω και άλλη μια μαρτυρία που υπάρχει από την Ένωση συλλόγων γονέων Περάματος που λέει «να υποδεχτούμε και να αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα, στα σχολεία και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία, απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο». Δε θέλω να επεκταθώ και να διαβάσω, υπάρχει στο ίντερνετ.

Πρέπει να πάρουμε μια απόφαση σαν πολιτικό σύστημα και χαίρομαι που είδα χθες τις δηλώσεις και τις αντιδράσεις όλων των πολιτικών, δημοκρατικών κομμάτων και της ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και το ΚΚΕ και όλους όπου ύψωσαν ένα τείχος απέναντι στη βία και το τραμπουκισμό και τη μεθόδευση και την επικοινωνιακή αξιοποίηση που επιχειρείται από υπόδικους βουλευτές της Χ.Α. Πρέπει να πάρουμε μια απόφαση αν αυτά τα παιδιά τα οποία έχουν έρθει στη χώρα μας και θα κάτσουν για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θέλουμε να πάρουν την ελληνική παιδεία με ότι συμβολίζει η ελληνική παιδεία, με την ακτινοβολία της σε όλο τον κόσμο και με τις αξίες τις οποίες εκπέμπει και ακτινοβολεί ή αν θέλουμε να δημιουργηθούν γκετοποιημένες καταστάσεις γύρω από το camps, «παραμορφωτικές», «παρασυναγωγικές» καταστάσεις όπου θα εκτρέφεται ένα κλίμα από ανεξέλεγκτους μηχανισμούς.

Εμάς η άποψη μας είναι ότι τα σχολεία γενικώς και ιδιαίτερα τα δημόσια σχολεία έχουν την υποχρέωση να φιλοξενούν και να υποδέχονται όλους τους μαθητές οι οποίοι βρίσκονται σε μια γειτονιά και σε μια περιοχή. Και όπως όταν ήμουν εγώ μαθητής αισθανόμουνα τιμή και περηφάνια για το γεγονός ότι στο δημόσιο σχολείο που πήγαινα υπήρχαν μέσα στην τάξη Σερβόπουλα τα οποία είχαν έρθει από τον πόλεμο τότε στη Γιουγκοσλαβία, υπήρχαν Αλβανάκια με τα οποία προφανώς ζήσαμε και μεγαλώσαμε σε ένα κλίμα και προχώρησαν τα πράγματα και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα από τη συνύπαρξη μας τότε με αυτούς τους ανθρώπους έτσι και τα παιδάκια σήμερα τα οποία πηγαίνουν στα δημοτικά σχολεία θα κάνουν παρέα, θα παίζουν ποδόσφαιρο, θα παίζουν μπάσκετ με αυτά τα παιδάκια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα