Κ. Ζαχαριάδης: «Πρέπει να φτιάξουμε πολιτικές επενδύσεων»

 
zaxariadis_n_3«Η αντιπολίτευση έχει θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο στη Δημοκρατία και αυτό δεν πρέπει να ευτελίζεται», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στονΞενοφώντα Ζηκίδη, ο Δ/ντης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, αναφερόμενος στη χθεσινή συγκέντρωση των διαδηλωτών του «παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα.

«Τις τελευταίες ημέρες σηκώθηκε ένας πολύ υψηλός επικοινωνιακός κουρνιαχτός από κάποια μίντια που δεν δικαιολογεί αυτό που είδαμε χθες», πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης, επισημαίνοντας ότι: «Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας κόσμος που περνάει δύσκολα και υποφέρει στη φτώχεια για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχει το απόλυτο δικαίωμα να διαμαρτύρεται».

Αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε, ότι: «Με εφαλτήριο την παρουσίαση από τον πρωθυπουργό σήμερα, στο Μουσείο Ακρόπολης, του προγράμματος για μια «Δίκαιη Ανάπτυξη», ξεκινά η προσπάθεια για αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας, της φτώχειας, της ανέχειας και της ανεργίας».

«Πρέπει να φτιάξουμε, πολιτικές επενδύσεων, με βάση και τον Αναπτυξιακό Νόμο που ψηφίζεται στη Βουλή, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να βρουν δουλειά», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Σε ερώτηση για το πότε οι πολίτες θα νιώσουν αυτή την αλλαγή, ο ίδιος δήλωσε: «Όταν υπάρχει μια θετική μακροοικονομική είδηση μέχρι να περάσει στην καθημερινότητα χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα», ωστόσο προσδιόρισε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στα τέλη του χρόνου, με αρχή το 2017.

«Για να κάνουμε άλματα χρειαζόμαστε μια μακρά περίοδο σταθερότητας, μεγάλες επενδύσεις, πολιτική ομαλότητα και συνοχή και εμπιστοσύνη από την κοινωνία, ότι η προσπάθεια που κάνουμε, παρά τις δυσκολίες έχει τη δυνατότητα να αποδώσει», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα