Κ.Ζαχαριάδης:«Δεν έχουμε μπροστά μας άλλα δημοσιονομικά μέτρα»

jkjnnl«Ολοκληρώσαμε μια αξιολόγηση του προγράμματος, δεν ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα ούτε βρισκόμαστε εκτός μνημονίου», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα ο διευθυντής της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

«Δεν έχουμε μπροστά μας άλλα δημοσιονομικά μέτρα, έχουμε ολοκληρώσει το 70% του προγράμματος, έχουμε όμως μπροστά μας ένα πιεστικό χρονοστοχοδιάγραμμα και μέχρι τον Οκτώβρη αλλά και μετά τον Οκτώβρη, όπου δεσμεύσεις και αλλαγές και μεταρρυθμίσεις θα τις έχουμε μπροστά μας στην ημερήσια διάταξη», επεσήμανε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε ότι οι «οι καλές ειδήσεις για την οικονομία μπορούν να είναι περισσότερες από τις αρνητικές, θα μπορούμε να αποκλιμακώνουμε την ανεργία, να πηγαίνουμε προς τα πάνω. Φεύγουμε από τη φάση της ύφεσης και περνάμε στην ανάπτυξη».

Ερωτηθείς για το θέμα των εργασιακών που αναμένεται να ανοίξει το Φθινόπωρο ο κος Ζαχαριάδης ανέφερε ότι: «και για τα εργασιακά θα πάμε σε αυτή τη διαπραγμάτευση με τις θέσεις μας και τις αρχές μας.
Δεν πρέπει να τα φοβόμαστε. Θα πάμε αποφασιστικά. Θα κοιτάξουμε να φύγουμε από το βούρκο, από το τέλμα, να περάσουμε σε ανάπτυξη, αυτό είναι το βασικό,» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς επίσης για το κίνημα «παραιτηθείτε», ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε, λέγοντας: «Δε νομίζω ότι είναι συλλήβδην η αξιωματική αντιπολίτευση από πίσω, ούτε κόμματα της αντιπολίτευσης συνολικά, όμως υπάρχουν συνιστώσες που υποστηρίζουν αυτή την διαδικασία «του παραιτηθείτε».

«Ένα αίτημα παραιτηθείτε απευθύνεται σε μια νεοεκλεγμένη κυβέρνηση, που έκλεισε μια αξιολόγηση, που σήμερα-αύριο ψηφίζει τον αναπτυξιακό νόμο», κατέληξε ο κος Ζχαριάδης.

Πηγή: ert.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα