Κύπρος: Δεν μπορεί να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες

112902-0.det_06christodoulides_phil.0aee11f95033a222902e0b4a7c15ccecΠρέπει να εκπληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα για να καταργηθούν οι βίζες για τους Τούρκους πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκαθαρίζει η Λευκωσία, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση για οποιοδήποτε κράτος.
O Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι μεταξύ των κριτηρίων περιλαμβάνεται σαφώς και η ελεύθερη πρόσβαση Κυπρίων στην Τουρκία, όπως και για τους άλλους πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εφόσον η Άγκυρα συνεχίζει αυτή την τακτική και δεν συμμορφώνεται, τότε δεν μπορεί να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες, πρόσθεσε.
Την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει στα κράτη μέλη την τρίτη αξιολόγηση για την τήρηση των 72 κριτηρίων από την Τουρκία και στη συνέχεια θα γίνει συζήτηση σε επίπεδο κρατών.
Ο κ. Χριστοδουλίδης διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση την Τετάρτη.
Ο τελικός λόγος, πρόσθεσε, ανήκει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά χρειάζεται και η έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφού η έγκριση της κατάργησης της βίζας αποτελεί νομοθετική πράξη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα