Κύπρος: Αναβλήθηκε για τις 17 Ιανουαρίου η δίκη για την πρώην Λαϊκή Τράπεζα

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%82Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, στις 17 Ιανουαρίου, παραπέμπονται οι εξ Ελλάδος κατηγορούμενοι στην πρώτη ποινική υπόθεση που οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης σε σχέση με την κατάρρευση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος.

Οι Μπουλούτας και Φόρος παρουσιάστηκαν σήμερα αυτοβούλως ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο παρέπεμψε την υπόθεση σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, αφού τους απαγγέλθηκαν δυο κατηγορίες για χειραγώγηση της αγοράς και για τήρηση ψευδών λογαριασμών και στοιχείων.

Οι Νεοκλής Λυσσάνδρου και Παναγιώτης Κουννής, που είναι συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, αντιμετωπίζουν τέσσερις κατηγορίες για χειραγώγηση της αγοράς και για τήρηση ψευδών λογαριασμών και στοιχείων καθώς και για συνωμοσία προς καταδολίευση και καταδολίεση.

Οι Μπουλούτας και Φόρος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, υπογράφοντας προσωπικές εγγυήσεις και καταβάλλοντας χρηματικό πόσο 200 χιλιάδων ευρώ ο καθένας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, σχολιάζοντας την παραπομπή δήλωσε: “Το νερό έχει μπει στο αυλάκι”.

Ο κ. κύριος Κληρίδης είπε ότι είχαν προηγηθεί δαιδαλώδεις διαδικασίες για να εξασφαλιστεί η παρουσία των δύο κατηγορουμένων στη δίκη.

Πείσαμε, πρόσθεσε, ότι έπρεπε απαραιτήτως να παραστούν στη δικαστική διαδικασία στην Κύπρο.

AΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα