Κόντρα για το ΕΑΜ στη Βουλή

Ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Αθανάσιος Παπαδόπουλος στην ομιλία του έκανε μία αναφορά στο ΕΑΜ και έναν παραλληλισμό της προσπάθειας που κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, με την Εθνική Αντίσταση.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, χαρακτήρισε αυτή την αναφορά εμφυλιοπολεμική, με τον υπουργό Οικονομικών, ΕυκλείδηΤσακαλώτο, να επεμβαίνει, προκειμένου να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη αναφορά, ο «γαλάζιος» βουλευτής.

«Θα ήθελα ο καλός συνάδελφος της Νέας Δημοκρατίας, να πάρει πίσω αυτό που είπε για την αναφορά του ΕΑΜ ότι είναι φιλοπολεμική. Αν δεν κάνω λάθος, το 1981, το ΠΑΣΟΚ, έφερε την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και άρα του ΕΑΜ. Στα 35 χρόνια μετά, ελπίζαμε, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η Νέα Δημοκρατία του 50 και του 70 αλλά είναι μια Νέα Δημοκρατία που κοιτάει μπροστά στον 21ο αιώνα. Νομίζω ότι έχετε την ευκαιρία να το διορθώσετε αυτό, γιατί ήταν πολύ βαρύ αυτό που είπατε», είπε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον κ. Παναγιωτόπουλο να απαντά:

«Δεν έχω αντίρρηση να το πάρω πίσω αν είναι ιστορικά ανακριβές. Αλλά ξέρετε, κάθε αναφορά στην ιστορία και μάλιστα σε περιόδους ιδιαίτερα επώδυνες είναι παρελθοντολογία, δεν είναι αναφορά στην επόμενη μέρα. Εμείς εδώ καλούμαστε να οργανώσουμε την επόμενη μέρα και όχι προκειμένου να το κάνουμε αυτό να κοιτάμε σε περιόδους που στοίχησαν πάρα πολύ στη χώρα διαχρονικά. Υπό αυτή την έννοια το είπα».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος για να κάνει με τη σειρά του παρατήρηση που αφορούσε στην αρχική αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Παπαδόπουλου για το ΕΑΜ:

«Προφανέστατα κύριε υπουργέ, η αναφορά στο ΕΑΜ δεν έχει κανένα χαρακτηριστικό εμφυλιοπολεμικό. Η δημιουργία του ΕΑΜ δεν έχει καμία σχέση με τον εμφύλιο πόλεμο. Ωστόσο κι εσείς κύριε Παπαδόπουλε κάνατε ένα λάθος. Παρομοιώσατε αυτό το σχέδιο νόμου και την προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά σας, ως μια προσπάθεια που αντιστοίχηση στην ιστορία έχει με το ΕΑΜ. Ατυχέστατη αναφορά. Δεν το αφήνετε το ΕΑΜ και οι δύο σας;».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα