Κωσταντινούπολη:Έκρηξη στο Σουλταναχμέτ-Τουλάχιστον 10 νεκροί και 15 τραυματίες

4D5E79EFB18C1B06D9C64223E8571134

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, η έκρηξη πιθανότατα να έγινε από καμικάζι αυτοκτονίας. Η Χουριέτ επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα που φέρεται να είδε έναν άνθρωπο να φορά ζώνη με εκρηκτικά.

Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 10 νεκρούς και 15 τραυματίες

Έκτακτο συμβούλιο υπό τον Νταβούτογλου για την αντιμετώπιση της κατάστασης

Σύμφωνα με τον  Ερντογάν για την επίθεση φαίνεται να ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος.

Παράλληλα,το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους γερμανούς πολίτες να αποφεύγουν τους τουριστικούς τόπους της Κωνσταντινούπολης μετά την αιματηρή έκρηξη, πιθανότατα τρομοκρατική επίθεση, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

“Συνιστάται μετ’ επιτάσεως στους ταξιδιώτες που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη να αποφεύγουν προσωρινά πολυσύχναστες, τοποθεσίες, κυρίως σε δημόσιους χώρους και γύρω από σημεία τουριστικού ενδαιφέροντος”, αναφέρεται στην ανακοίνωση  που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

 

 

Την ίδια ώρα φωτιά εκδηλώθηκε σε υπό κατασκευή ξενοδοχείο στο Μαλτέπε της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδίδουν τουρκικά Μέσα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες πολίτες εγκλωβισμένους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα