Κωνσταντοπούλου:Κατέθεσε στον Άρειο Πάγο την ιδρυτική διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας

dscΗ τέως πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου συνοδευόμενη από τηνΡαχήλ Μακρή, κατέθεσε σήμερα Τρίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τηνιδρυτική διακήρυξη του κόμματό της «Πλεύση Ελευθερίας».

Κατά την έξοδό της από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε:

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα. Είναι η ημέρα που θυμόμαστε το μεγάλο «Όχι» που είπαμε και που εξακολουθεί να ισχύει. Σήμερα, είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την Πλεύση Ελευθερίας, γιατί καταθέσαμε την ιδρυτική μας διακήρυξη σηματοδοτώντας ότι το «Όχι» θα το υπερασπιστούμε ανυποχώρητα και μέχρι τέλους».

Η ιδρυτική διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας, μεταξύ των άλλων, αναφέρει:

● Με συνείδηση της ιστορικής πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε και συναίσθηση της ιστορικής μας ευθύνης.
– Να αντισταθούμε.
– Να μην σκύψουμε το κεφάλι.
– Να μην υποκύψουμε σε εκβιασμούς.
– Να καθορίσουμε εμείς το περιεχόμενο της ζωής μας και να υπερασπισθούμε τα συλλογικά αξιακά και δημοκρατικά κεκτημένα, αλλά και τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα όσων δεν έχουν φωνή.
● Με επίγνωση ότι ξεκινάμε έναν αγώνα απελευθέρωσης, απέναντι στις δυνάμεις που προσπαθούν να μας καθυποτάξουν, απέναντι σε συμφέροντα που αντιστρατεύονται την κοινωνική χειραφέτηση και απέναντι σε κατεστημένα που επιδιώκουν να κυριαρχούν πάνω στις ανθρώπινες ζωές.
● Έναν ανυποχώρητο αγώνα για την αποτίναξη του ζυγού της μνημονιακής δεσποτείας, του ολοκληρωτισμού της ευρωγραφειοκρατίας, της χρεοκρατίας, της τραπεζοκρατίας και των συμφερόντων και ολιγαρχιών που υποστυλώνουν, τροφοδοτούν και ωφελούνται από αυτό το αντιδημοκρατικό καθεστώς, που περιφρονεί τη δημοκρατία και δικαιώματα κατακτημένα με θυσίες και με την αυτοθυσία πολλών πριν από εμάς, που έδωσαν τη ζωή, την υγεία, την ελευθερία τους.
● Έναν αγώνα απέναντι σε ένα απολυταρχικό – αυταρχικό καθεστώς και ένα ολιγαρχικό διαπλεκόμενο κατεστημένο, που χρησιμοποιούν νομισματικούς εκβιασμούς, τραπεζική τρομοκρατία και μιντιακή προπαγάνδα για να διαιωνίζονται.
● Που εγκαθιδρύουν συνθήκες μόνιμης «έκτακτης ανάγκης», επισείουν απειλές ανθρωπιστικής καταστροφής, επιβάλλουν οικονομική – φορολογική εξουθένωση και επιστρατεύουν οικονομικό – ψυχολογικό πόλεμο προκειμένου να κυριαρχούν.
● Ξεκινάμε έναν αγώνα που εμπνέεται από τις ιστορικές κοινωνικές διεκδικήσεις και μάχες, που διαπότισαν την διαδρομή των ανθρώπων και των λαών προς την ελευθερία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα