Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειάζεται διαφορετικό μίγμα πολιτικής

imagehandler_255Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα ένα διαφορετικό μίγμα οικονομικής πολιτικής, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, στο Παρίσι την Τρίτη.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος -συνοδευόμενος από αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη- συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας Μανουέλ Μακρόν και τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Νικολά Σαρκοζί, στάθηκε στην ανάγκη μείωσης των φόρων και των κρατικών δαπανών, ενώ ζήτησε να δοθεί έμφαση «στις δομικές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, που θα δώσουν τη δυνατότητα στη χώρα μας να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επενδύσεων».
Όπως πρόσθεσε, χωρίς επενδύσεις δεν πρόκειται να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έχει τη δυνατότητα να φέρει επενδύσεις στη χώρα».
Αναφερόμενος στη συζήτησή του με τον κ. Γκουρία, τη χαρακτήρισε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, ενώ συμπλήρωσε ότι στο επίκεντρο βρέθηκε το πλαίσιο συνεργασίας το οποίο έχει αναπτύξει ο ΟΟΣΑ, καθώς και συγκεκριμένες μελέτες οι οποίες εκπονούνται για την Ελλάδα.
«Οφείλω να επισημάνω ότι με σχετική καθυστέρηση, η ελληνική κυβέρνηση απεδέχθη ότι ο ΟΟΣΑ είναι ένας Οργανισμός ο οποίος έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία για να βοηθήσει σε μια σειρά από τομείς, όπως η απελευθέρωση προϊόντων, οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, η καταπολέμηση της διαφθοράς. Δυστυχώς, όμως, φοβάμαι ότι ειδικά στους τομείς της προώθησης του ανταγωνισμού και της προσέλκυσης των επενδύσεων, η ελληνική κυβέρνηση απλά δεν διαθέτει τη βούληση για να κάνει πράξη τις συστάσεις ενός Οργανισμού με την εμπειρία του ΟΟΣΑ», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον κ. Μακρόν, χαρακτήρισε τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας «μεταρρυθμιστή» και επανέλαβε ότι στην Ευρώπη «η βασική διαχωριστική γραμμή, δεν είναι τόσο μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς όσο μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ μεταρρυθμιστών και λαϊκιστών». Είπε επίσης ότι συνομίλησε με τον κ. Μακρόν για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε ότι «παρότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, νομίζω ότι υπήρχε ένας κοινός τόπος στην ανάγκη να προωθούνται μεταρρυθμίσεις που θα έχουν ως τελικό αποτέλεσμα την τόνωση της ανάπτυξης».
Αναφερόμενος, τέλος, στη συνάντησή του με τον κ. Σαρκοζί, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποκάλυψε ότι παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα