Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ έρχεται να απενοχοποιήσει το επιχειρηματικό κέρδος

kyriakos_mitsotakis_arxigos1000Στο επίκεντρο του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, όπως επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων με την ευκαιρία της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της τεχνολογικής εταιρείας «MLS Πληροφορική» στον χώρο της Τεχνόπολης, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.
«Λέμε ξεκάθαρα, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, ότι η ΝΔ είναι το κόμμα της επιχειρηματικότητας, το κόμμα που έρχεται να απενοχοποιήσει την έννοια του επιχειρηματικού κέρδους και καταλαβαίνει ότι ο πλούτος δημιουργείται από την ιδιωτική οικονομία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι ο πλούτος δημιουργείται από ανθρώπους, που καινοτομούν και αναλαμβάνουν ρίσκο «και οφείλουμε, στο πλαίσιο του εφικτού (…), αυτούς τους ανθρώπους να τους διασφαλίσουμε, αν μη τι άλλο, ένα περιβάλλον που θα τους επιτρέψει να εκφράσουν με τον πιο ουσιαστικό τρόπο τις δημιουργικές τους δυνατότητες».

Η χώρα, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, χρειάζεται περισσότερες επιχειρήσεις που δημιουργούν γρήγορα θέσεις απασχόλησης, αλλά για να μπορέσουν αυτές να σταθούν τα πόδια τους χρειάζεται ένα συνολικό πλαίσιο πολιτικής στήριξης, που δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει, ξεκινώντας από τη φορολογία και την πρόσβαση στα κεφάλαια -κάτι πιο καθοριστικό ίσως ακόμη και από τη φορολογία- και φτάνοντας στη γραφειοκρατία, την πολυνομία και την αστάθεια του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ερωτηθείς για τους λόγους της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της MLS, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη εταιρεία γιατί αποδεδειγμένα καινοτομεί. «Είναι μια ελληνική εταιρεία, που μπόρεσε και μπορεί ν’ ανταγωνίζεται ευθέως ξένους κολοσσούς, σε προϊόντα και υπηρεσίες, όπου δεν θα θεωρούσε κάποιος ότι η Ελλάδα έχει φυσικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα