Κυρίαρχο το Brexit στην ατζέντα της συνόδου του G20

Όπως είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ, η απόφαση των Βρετανών για αποχώρηση της χώρας τους από την Ε.Ε. (Brexit) οδήγησε σε αναθεώρηση προς τα κάτω της πρόβλεψης για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Στην βάση εξασφάλισης της σταθερότητας για την παγκόσμια αγορά, άλλωστε «πατάει» και η ελληνική κυβέρνηση η οποία πιέζει τους θεσμούς για επίσπευση των συνομιλιών για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Μάλιστα κατά την συνάντηση που είχαν την Πέμπτη ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δόθηκε έμφαση στον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας καθώς ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ μετέφερε το μήνυμα πως στόχος των ΗΠΑ είναι να συμφωνηθεί απομείωση του ελληνικού χρέους πριν την λήξη της θητείας Ομπάμα. Επιπλέον, σύμφωνα με αξιωματούχους που συμμετείχαν στις συζητήσεις, ο κ. Λιου ανέφερε στον πρωθυπουργό πως ο Μπάρακ Ομπάμα υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα δεν είναι αυτοσκοπός. «Πρέπει να υπάρξει ένα ρεαλιστικό σχέδιο που αριθμοί θα βγαίνουν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στις 23 και 24 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών των 20 πιο ισχυρών οικονομιών του πλανήτη στην πόλη Chengdu της Κίνας, ενώ σήμερα και αύριο αξιωματούχοι της παγκόσμιας τράπεζας συναντώνται με τραπεζίτες και οικονομικούς παράγοντες.

Το πρόγραμμα του Ιουλίου των G20 στην Κίνα:

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα