Κυπριακό: Ο Αναστασιάδης ζητά άμεση επανάληψη των διαπραγματεύσεων

imagesΟ Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ακόμα και αύριο αν είναι δυνατό, συνεχίζοντας από το σημείο που έμειναν στο Μον Πελεράν, για να συζητηθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, περιλαμβανομένου και του εδαφικού.

«Εάν και εφόσον καταλήξουμε στα κριτήρια του εδαφικού, όπως ήταν η συμφωνία προ του Μον Πελεράν, είμαστε έτοιμοι και για πολυμερή διάσκεψη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Ερωτηθείς εάν ισχύει η προϋπόθεση για αποτύπωση των κριτηρίων στο χάρτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι αυτή η προϋπόθεση πάντοτε ίσχυε και ισχύει.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας ότι το Λονδίνο δεν θα εγκαταλείψει τις δεσμεύσεις του έναντι της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε, ότι ο Βρετανός αξιωματούχος εννοούσε το ενδιαφέρον που διατηρεί η χώρα του προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση αποδεκτή, μέσα στα πλαίσια των αρχών του διεθνούς δικαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ενημέρωσε τον Βρετανό υπουργό εκτενώς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς, να επαναρχίσει αμέσως τις διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα