Κυβερνητικές πηγές για ΣτΕ: “Επιστρέφουμε σε καθεστώς ανομίας”

9423f31021fd6e5bf19e74dc884d88e7“Επιστρέφουμε σε καθεστώς ανομίας, στο καθεστώς ανομίας των προηγούμενων ετών” ήταν το πρώτο σχόλιο του Μαξίμου για την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το τηλεοπτικό τοπίο, και μάλιστα σύντομα.

 

Κυβερνητικά καικομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν πάντως νωρίτερα ότι τυχόν δυσμενής απόφαση του ΣτΕ θα συνιστούσε “πολιτικήήττα”. Η κυβέρνηση καλείται πλέον ναδιαχειριστεί την “επόμενη μέρα”,έχοντας επενδύσει πολιτικό κεφάλαιοστο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες,και το ερώτημα είναι αν αυτό θα γίνει με τη νέα αυτή νομοθετική πρωτοβουλία για την αδειοδότηση των καναλιών.

«H κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει την όποια απόφαση θα προκύψει. Αυτό, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε την παλαιά κατάσταση», τονίζει για την απόφαση του ΣτΕ για την αδειοδότηση των καναλιών ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε το Μαξίμου, σχολιάζοντας την επικείμενη πρότασή της για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα