Κρ.Λαγκάρντ:Η Γερμανία πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

iuhyiuΝα προχωρήσει άμεσα σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κάλεσε η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την Γερμανία εξαιτίας του επίμονα υψηλού εμπορικού πλεονάσματος της χώρας σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Νορβηγία, η διευθύντρια του ΔΝΤ προέτρεψε την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να χρησιμοποιήσει την υγιή δημόσια οικονομία της ώστε να ενισχύσει τις δαπάνες και να πραγματοποιήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις για το άνοιγμα κλειστών τομέων, όπως οι υπηρεσίες.

«Οι δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο θα τονώσουν τις επενδύσεις και την οικονομία, αλλά θα βοηθήσουν τη Γερμανία να συρρικνώσει το τεράστιο πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών» πρόσθεσε η κ. Λαγκάρντ

«Η αύξηση του ανταγωνισμού σε κλειστές βιομηχανίες και η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας έχει γίνει ένα βασικό στοιχείο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που έχει ζητήσει η Γερμανία από τα κράτη – μέλη όπως η Ελλάδα» υπογράμμισε η διευθύντρια του ΔΝΤ.

Η Γερμανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει περισσότερες από δημοσιονομικά περιθώρια της να κλείσει τις εγχώριες ελλείψεις επενδύσεων, και να ανοίξει τις αγορές των υπηρεσιών της για την ενίσχυση του ανταγωνισμού

Αναφερόμενη στην παγκόσμια οικονομία η Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε πως μια μη ισορροπημένη παγκόσμια οικονομία αγωνίζεται να αντιμετωπίσει ένα διπλό σοκ από την κινεζική επιβράδυνση και την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα