Κουτσούμπας:Το πρόγραμμα και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι το 3ο μνημόνιο

dimitris-koutsoumpas41420998998 Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση»,υπογραμμίζει ότι «Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ αποτυπώνεται στο ερώτημα «διάλεξε από ποια τσέπη θα στα πάρω!». Γιατί πρόγραμμα και των δύο είναι το 3ο μνημόνιο, οι νέες ανατροπές στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα».

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγορεί τον βασικό πόλο της κυβέρνησης ότι «μπορεί καλύτερα από τα παραδοσιακά αστικά κόμματα, όπως είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να κάνει τη δουλειά των εταίρων, γιατί κατέχει επιπλέον την τέχνη της εξαπάτησης».

Για την αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως «δίνει μάχη αυτή τη στιγμή για να αναγνωριστεί από τους έχοντες την πραγματική εξουσία στον τόπο, ως η πιο συνεπής εναλλακτική κυβερνητική λύση, σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, με δυνατότητες πιο σταθερής προσήλωσης στους στόχους του κεφαλαίου».

Σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση, με αιχμή τις εργασιακές σχέσεις, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημειώνει ότι «η διάσωση, αλλά και η ανάκτηση εργασιακών δικαιωμάτων εξαρτάται από το εργατικό λαϊκό κίνημα, που ανασυντάσσεται και περνάει στην αντεπίθεση. Δεν εξαρτάται από τα παζάρια της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους υπόλοιπους, που παρά τις αντιθέσεις μεταξύ τους, συμφωνούν στο τσάκισμα του λαού».

Ο ίδιος καλεί τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους του λαού να συμπορευθούν με το ΚΚΕ, «για να ζωντανέψει η ελπίδα, η αισιοδοξία» διότι όπως τονίζει «είναι η μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα που ζούμε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα