Κουτσούμπας:Στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση του νερού

dimitris-koutsoumpas41420998998 Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας,στη διάρκεια συνάντησής του με τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ,στη Θεσσαλονίκη,διαβεβαίωσε  ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται «στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση του νερού» ,ενώ πρότεινε ενιαίο κρατικό φορέα νερού για τη σωστή διαχείρισή του σε όλον τον κύκλο της υδροδότησης, από τους φυσικούς πόρους μέχρι τη διαχείριση των δικτύων ύδρευσης και την αποχέτευση.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε  ότι επιβάλλεται να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που -όπως επισήμανε- έχει επιβληθεί με βάση την κοινοτική οδηγία για το νερό, ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζεται «κεντρικό επιστημονικό σχέδιο», τόσο για την οικονομία συνολικά, όσο και για το νερό ειδικότερα

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Γιώργος Αρχοντόπουλος, επισήμανε ότι σήμερα «τρέχει» η τρίτη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, μετά την ένταξή της στο Υπερταμείο την περασμένη Τρίτη.

«Το επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι πουλώντας το 23% σε ιδιώτη, το Δημόσιο θα συνεχίσει να έχει τον έλεγχο αφού θα κατέχει το 51%. Αυτό δεν ισχύει. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ότι θα μπει στρατηγικός επενδυτής και στην ΕΥΑΘ, δηλαδή ο ιδιώτης -πέρα από το 23%- θα έχει λόγο και στη διοίκηση της εταιρείας. Πρόκειται λοιπόν για μια έμμεση ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση, για ένα ΣΔΙΤ (Σύ­μπρα­ξη Δη­μό­σιου και Ιδιω­τι­κού Τομέα)» υπογράμμισε ο κ. Αρχοντόπουλος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα