Κουτσούμπας:Πλέον δεν ιδρώνει το αυτί σας

koutsoumpas_vouli_0

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση καθώς, όπως είπε «ένα ακόμα σοβαρό νομοσχέδιο το φέρνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

Συγκεκριμένα,ο κ.Κουτσούμπας ανέφερε,«Είναι περιττό πλέον να κάνουμε εδώ στη Βουλή κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι ένα ακόμα σοβαρό νομοσχέδιο το φέρνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ξέρουμε ότι πλέον δεν ιδρώνει το αυτί σας. Η κριτική έχει νόημα όταν ο άλλος είναι έστω διατεθειμένος να ακούσει. Και εδώ είναι φανερό πλέον σε όλους ότι τα κατεπείγοντα νομοσχέδια δεν είναι ούτε θέμα προχειρότητας, ούτε θέμα βιασύνης».

Παράλληλα,πρόσθεσε,«Είναι συνειδητή πολιτική επιλογή και τακτική της κυβέρνησης σοβαρά νομοσχέδια να τα φέρνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για να εμποδίζει και τη συζήτηση στη Βουλή και πάνω από όλα την ενημέρωση του ελληνικού λαού. Και αυτό πρέπει να καταδικαστεί από τον ίδιο το λαό».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για το προσφυγικό ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο έρχεται ουσιαστικά να ενσωματώσει όλες τις μέχρι τώρα συμφωνίες της ΕΕ για το προσφυγικό, ιδιαίτερα την τελευταία επαίσχυντη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση εγκλωβισμού και καταπάτησης δικαιωμάτων των προσφύγων. Έρχεται να προσαρμόσει το δίκαιο του ασύλου στις επιταγές και κατευθύνσεις αυτής της συμφωνίας που έχει και την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα