Κουτσούμπας:Ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να κερδίσει χρόνο

CDDAEB4E9225A462623C4665E19509DF

Η κυβέρνηση ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό του κεφαλαίου, δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό. Είστε το χρήσιμο πολυεργαλείο του σάπιου συστήματος, είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και ζήτησε την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου.

«Ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να κερδίσει χρόνο και να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση ότι το σχέδιό της για το ασφαλιστικό μπορεί να βελτιωθεί, να στήσει ψεύτικο καβγά με τα άλλα κόμματα. Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη θέση, το σχέδιο δεν διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποίηση, πρέπει να αποσυρθεί αμέσως, όπως ζητάνε χιλιάδες εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις και στα μπλόκα» συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Συμπλήρωσε ότι από την πρώτη στιγμή το κυβερνητικό σχέδιο στήριξαν ο ΣΕΒ και οι άλλες οργανώσεις του κεφαλαίου και οι ευρωπαίο εταίροι, αφού είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα του κεφαλαίου, υλοποιεί το πάγιο αίτημα όλων αυτών να τελειώνει ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης και να μετατραπεί σε ατομική υπόθεση.

Συμπλήρωσε πως τμήματα του κεφαλαίου, όπως οι ασφαλιστικές εταιρείες, καραδοκούν να αρπάξουν τη λεία από την κατάαρευση του συστήματος, από κλιμακωτή μείωση της συμμετοχής του κράτους.

Στη δευτερολογία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν πρέπει «απλώς να αθροίζεται με τους παλαιότερους αντιασφαλιστικούς νόμους, καθώς συνιστά ευθεία βολή στον πυρήνα του κοινωνικού-ασφαλιστικού συστήματος, έτσι όπως το γνωρίσαμε τον περασμένο αιώνα».

Τόνισε ότι αυτό δείχνει πως οι κατακτήσεις των εργαζομένων στο εκμεταλλευτικό σύστημα είναι υπό συνεχή αμφισβήτηση.

Επανέλαβε ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν βελτιώνεται και τόνισε ότι «δεν πρέπει να έλθει καν στην Βουλή για συζήτηση και αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί αν δημιουργηθεί ένα κίνημα παλλαϊκού ξεσηκωμού».

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «η ΝΔ ίδια και απαράλλαχτη από το παρελθόν, ο ΣΥΡΙΖΑ με όλα τα χούγια του παλιού ΠΑΣΟΚ» προσθέτοντας ότι «πάει να στηθεί το νέο δίπολο» με την αντιπαράθεση να επικεντρώνεται στο «ποιος θα κάτσει στον σβέρκο του λαού».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα