Κουτσούμπας:Καταστρατηγείται το διεθνές δίκαιο στους πρόσφυγες

d-koutsoumpas-kalpiki-i-antiparathesi-nd-suriza.w_hr

Το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά, επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το πρωί του Σαββάτου.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε στοιχειωδώς αξιοπρεπή τη διαβίωση προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας, ωστόσο τόνισε ότι ησυμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία, περιπλέκει παραπέρα το πρόβλημα, αντί να το επιλύσει.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουτσούμπα:

Οι εργαζόμενοι εδώ στο χώρο, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης της Κ. Μακεδονίας, δίνουν έναν μεγάλο αγώνα, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, έτσι ώστε να είναι στοιχειωδώς αξιοπρεπής η ζωή αυτών των ανθρώπων, των συνανθρώπων μας προσφύγων εδώ στα Διαβατά.

Το πρόβλημα βέβαια βρίσκεται στις αποφάσεις της ΕΕ, μετά τη Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία, που τις υπέγραψε και η ελληνική κυβέρνηση και από χτες έγινε, με απόφαση των άλλων κομμάτων και νόμος του κράτους, με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση και δυστυχώς περιπλέκει παραπέρα το πρόβλημα. Δημιουργείται μαζικός εγκλωβισμός αυτών των ανθρώπων στη χώρα μας και βεβαίως καταστρατηγείται το διεθνές προσφυγικό δίκαιο, με βάση το οποίο έπρεπε ως πρόσφυγες να πάνε αμέσως, μόλις γίνει η ταυτοποίηση, μόλις γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες στα κέντρα διαλογής, στους τόπους προορισμού τους. Γιατί η πλειοψηφία -σχεδόν όλοι- θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες και όχι να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, το σύνολο αυτών των αποφάσεων, που εμπλέκει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που εμπλέκει άλλες χώρες και συνεχίζει τις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, στη γειτονιά μας, δυσκολεύει και παραπέρα δημιουργεί νέες προσφυγικές ροές, με αποτέλεσμα να την πληρώνουν αυτοί οι άνθρωποι, αυτά τα γυναικόπαιδα, που τα βλέπουμε όλα εδώ γύρω μας να αναζητούν ένα καλύτερο αύριο και βεβαίως, ταυτόχρονα, να την πληρώνει σκληρά και ο ελληνικός λαός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα