Κουτσούμπας:Η κυβέρνηση να διασφαλίσει την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλλέξεων

koutsoubas-1Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας,  ζητεί από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες καθαρές απαντήσεις για τις συνακροάσεις των τηλεφωνικών κέντρων των κομμάτων που έχει καταγγείλει το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στην «Εφ. Συν» χαρακτηρίζει την υπόθεση «πολύ σοβαρή» και καλεί την κυβέρνηση να εντοπίσει τους υπαίτιους ώστε να διασφαλιστεί το απόρρητο των συνδιαλέξεων.

Για το ζήτημα της αξιολόγησης, ο κ. Κουτσούμπας θεωρεί ότι ανεξάρτητα πως θα κλείσει, «ένα τέταρτο μνημόνιο βρίσκεται επάνω στο τραπέζι», με νέα επίθεση σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Μάλιστα, στη βάση αυτού του «αντιλαικού ευρωπαικού κεκτημένου», όπως το προσδιορίζει, εντάσσει και την τροπολογία της νέας υπουργού Εργασίας για την απελευθέρωση της δράσης των «δουλεμπορικών γραφείων που εκμεταλλεύονται τις στρατιές των ανέργων».

Αναφορικά με  το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ο κ. Κουτσούμπας, εκτιμά ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία, γεγονός όμως, που δεν εξαρτάται, όπως σημειώνει, από την ίδια αλλά και από την πορεία της κρίσης, της ΕΕ και της ευροζώνης. «Σε διαφορετική περίπτωση μια ηρωική έξοδος θα είναι επιλογή, στη λογική να «σώσει ότι σώζεται», «εκλογικά, με διακύβευμα των εκλογών ποιός θα υλοποιήσει το επόμενο πακέτο μέτρων», επισημαίνει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα