Κουτσούμπας:Η επιστροφή μισθών και δώρων που κόπηκαν θα ήταν η πραγματική ελάφρυνση χρέους

110316173231_1659

Η επιστροφή των μισθών και των δώρων που κόπηκαν θα ήταν η πραγματική ελάφρυνση χρέους σύμφωνα με τον ΓΓ του ΚΚΕ

«Πραγματική ελάφρυνση χρέους για το λαό θα σήμαινε να δοθούν πίσω οι μισθοί και τα δώρα που κόπηκαν, να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης να δοθούν αξιοπρεπείς συντάξεις, να λιγοστέψουν οι φόροι, να αυξηθούν οι δαπάνες στην παιδεία και στην υγεία και γενικότερα να δοθούν πίσω όλες οι εργατικές κατακτήσεις που κόπηκαν», τόνισε ο  Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στις εκδηλώσεις για το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου στα Τρόπαια Γορτυνίας.

Προσθέτοντας όμως, πως οι κυβερνώντες όταν μιλούν για ελάφρυνση χρέους έχουν στο μυαλό τους «επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων και ελάφρυνση των επιχειρηματικών ομίλων με νέες φοροαπαλλαγές, με νέα προνόμια, με ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους για να ριχτούν στον Καιάδα τα εργασιακά δικαιώματα, στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας κι ανταγωνιστικότητας».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως η κυβέρνηση προκειμένου να κρύψει τη στρατηγική σύμπλευσή της με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, προσπαθεί να αναβιώσει το διαχωρισμό του δημοψηφίσματος, ο οποίος είπε, αποδείχτηκε κάλπικος και χρεοκόπησε όταν όλοι μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα