Κουτσούμπας:Ανησυχία του ΚΚΕ για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό

paulopoulos-koutsoumpasΔυστυχώς ο τρόπος που επιλύεται αυτό από την ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, οδηγεί ουσιαστικά σε συνθήκες, σε κέντρα εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να την πληρώνει ο ελληνικός λαός και οι ίδιοι βέβαια οι πρόσφυγες και μετανάστες», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

«Θέσαμε κυρίως το ζήτημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών που είναι ένα πρόβλημα που θα το έχουμε πάρα πολύ διάστημα και θα ταλανίζει τον λαό και την χώρα μας, εκφράσαμε και την ανησυχία μας για την πορεία των hot spots. Είναι γεγονός ότι βεβαίως χρειάζονται κέντρα όπου να συγκεντρώνονται, να καταγράφονται, να περιθάλπτονται οι ξεριζωμένοι, οι πρόσφυγες, και βεβαίως να γίνεται γρήγορα η καταγραφή για να πηγαίνουν γρήγορα στις χώρες προορισμού, στις χώρες που πρέπει να πάνε και όπου θέλουν.

Από αυτήν την σκοπιά θεωρούμε ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί η πρόταση του ΚΚΕ, έτσι ώστε να υπάρχει γρήγορη μετακίνηση των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, είτε στα νησιά, κατευθείαν στις χώρες προορισμού τους, όπως επίσης και το ζήτημα να λύνεται στις χώρες της πρώτης υποδοχής όπως είναι η Τουρκία κυρίως, η Ιορδανία, ο Λίβανος με ευθύνη της ΕΕ και με την σύμφωνη γνώμη και συγκεκριμένη βοήθεια του ΟΗΕ», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε στη συνέχεια ότι «επισημάναμε τη μεγάλη ανησυχία μας για δύο επικίνδυνα ζητήματα που αφορούν την εμπλοκή του ΝΑΤΟ: Το πρώτο έχει να κάνει με τα προβλήματα της συγκυριαρχίας στο Αιγαίο, της παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, του γκριζαρίσματος των ζωνών του Αιγαίου, που είναι πάγια επιδίωξη της τούρκικης πολιτικής και θέλει να την ενισχύσει τώρα με την παρουσία του ΝΑΤΟ, εδώ στην περιοχή, όλα αυτά τα προβλήματα που απειλούν νέα θερμά επεισόδια, νέες παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων».

«Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι ουσιαστικά το ΝΑΤΟ στηρίζει την Τουρκία στην αντιπαράθεσή της με την Ρωσία και τα προβλήματα που έχει με τους Κούρδους στην Συρία, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι κίνδυνοι εμπλοκής χωρών της περιοχής, όπως της χώρας μας, με την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ σε επεμβάσεις στην περιοχή αυτή, και μάλιστα, ως ένα βαθμό εδώ, και στο πλευρό της Τουρκίας για να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα. Εκτός από το γεγονός -που πρέπει να το επισημάνουμε κι αυτό- ότι είναι πυριτιδαποθήκη όλη η περιοχή πλέον, καθώς το ΝΑΤΟ, αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί ετοιμάζονται άμεσα για νέες επεμβάσεις και πολεμικές εμπλοκές και στην Λιβύη και σε άλλες χώρες της περιοχής που θα δημιουργήσουν και νέες προσφυγικές ροές και νέα προβλήματα, στην χώρα μας, στην πατρίδα μας, στα νησιά μας και σε όλη την επικράτεια. Αυτά είναι τα ζητήματα που θέσαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» κατέληξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα κλείσουν τα σύνορα, απάντησε «δεν έχω να πω τίποτα άλλο, νομίζω απάντησα σε αυτά τα ζητήματα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα