Π.Κουρουμπλής: Η απλή αναλογική δεν είναι άδολη όσο υπάρχει το 3% για είσοδο στη Βουλή

ImageHandler-2-3Για τον νέο εκλογικό νόμο μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Η απλή αναλογική είναι ένα διαχρονικό αίτημα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου που δίνει μια μεγαλύτερη δυνατότητα στον λαό, να εκφραστεί μέσω των αντιπροσώπων του. Βεβαίως δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι άδολη όσο υπάρχει το 3% το οποίο έχει οριστεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Ελπίζω στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ήδη τεθεί σε ανοιχτή διαδικασία, να υπάρξει ο ανάλογος προβληματισμός και να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τον νόμο αυτό στις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος αυτής της τετραετίας», είπε αρχικά ο κ. Κουρουμπλής.

Και συνέχισε: «Βλέπω ότι τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται μία κουλτούρα συνεργασιών. Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να είμαστε υπερβολικοί και απόλυτοι. Καμία πλευρά δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Τα τελευταία χρόνια έχουμε συγκυβερνήσεις που δεν έχουν καν προγραμματική σύγκλιση και παρά ταύτα, κυβέρνησαν και πήραν πολύ σοβαρές αποφάσεις.

Όσον αφορά τους ομογενείς, πρέπει να ανοίξουμε καινούριες φλέβες μαζί τους και η ψήφος είναι μία φλέβα που μπορεί να αιμοδοτήσει αυτήν την σχέση.

Όσον αφορά την ψήφο στα 17, η Νέα Δημοκρατία δεν παύει να δείχνει τον συντηρητισμό της. Ένα παιδί που ζει με τους γονείς του και ζει αυτό το μαρτύριο των τελευταίων έξι-εφτά ετών -και τα σημερινά παιδιά δεν είναι αναλφάβητα- γιατί να μην του δώσουμε το δικαίωμα να εκφραστεί και αντίθετα να αποφασίζουμε εμείς γι΄ αυτό χωρίς αυτό;

Εν πάση περιπτώσει, βλέπω ότι και στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν δυνάμεις που βλέπουν τα πράγματα πιο ψύχραιμα και πιο ώριμα και δεν θέλω να κλείσουμε τις πόρτες σ΄ αυτόν τον διάλογο, ώστε να γίνει πιο δημιουργικός, να ακούει ο ένας τον άλλον και να φτάσουμε σε ένα σύστημα που να είναι πιο κοντά, στις αγωνίες και στις ανησυχίες της κοινωνίας».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα