Κουρουμπλής για επίορκους:«Δεν πρέπει να επιστρέψουν»

koyrouO υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής,σε σημερινή του συνέντευξη, δήλωσε κάθετα αντίθετος στο θέμα της επιστροφής των επίορκων υπαλλήλων στο Δημόσιο,προαναγγέλοντας,παράλληλα, την κατάθεση σχετικής διάταξης στη Βουλή που θα ρυθμίζει το ζήτημα.

«Χωρίς να θέλω να χρεώσω ευθύνες, αναδεικνύει την αδυναμία της διοίκησης να λειτουργήσει έγκυρα και έγκαιρα. Υπήρχε ένα χρονικό όριο που έπρεπε να γίνουν αυτές οι πειθαρχικές πράξεις, να ολοκληρωθούν.

Δεν μπορούμε εδώ να μείνουμε έτσι. Έχω συνεννοηθεί με τον κ. Βερναδάκη και πρέπει αμέσως να περάσουμε μια διάταξη, να συνεχιστεί η κατάσταση η προηγούμενη.

Δεν πρέπει να επιστρέψουν οι άνθρωποι αυτοί στις δουλειές τους, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των πειθαρχικών ποινών» δήλωσε ο κ.Κουρουμπλής.

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας πως «δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι. Δεν το συζητάω. Χθες εγώ ήμουν σε μία τετράωρη συνεδρίαση με την ΚΕΔΕ και μου έθεσαν οι δήμαρχοι εκεί τέτοιες περιπτώσεις».

«Μόλις ξεκινήσουμε στη Βουλή, θα καταθέσουμε σχετική διάταξη»,δήλωσε ο κ.Κουρουμπλής.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου για το αν θα πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες ότι οι επίορκοι θα επιστρέψουν στο Δημόσιο, είπε: «Δεν πρέπει να επιστρέψουν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα