Κουρουμπλής:Στάλθηκαν ισοδύναμα μέτρα απέναντι στην απαίτηση των δανειστών για επαναφορά εισιτηρίου στα νοσοκομεία

606x340_297134

O υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο Mega έκανε λόγο για την προσπάθεια που γίνεται να κλείσει η συμφωνία έως τις 15 Αυγούστου.Παράλληλα,έκανε γνωστό πως στο υπουργείο Υγείας γίνονταν προετοιμασίες των απαντήσεων για ισοδύναμα μέτρα απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών  μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Επιπλέον,ο κ.Κουρουμπλής τόνισε πως οι θεσμοί ζητούν  και την επιστροφή του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, ωστόσο έκανε λόγο για σαφή ισοδύναμα από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου, ύψους 140 εκατ. ευρώ. Υπογράμμισε επιπλέον την πρόθεσή του να μην επανέλθει το μέτρο του εισιτηρίου, αφού εκτίμησε ότι το διοικητικό κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Τέλος,όσον αφορά τις δηλώσεις του πριν λίγες μέρες  περί σχεδίου για υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο ,ο κ.Κουρουμπλής σημείωσε ότι αναφέρθηκε στις εξετάσεις σε σχέση με τα νοσήλεια για τον καρκίνο, ως κίνητρο και όχι ως τιμωρία. Πρόσθεσε δε ότι οι προληπτικές εξετάσεις μπορεί να προλάβουν πολλές μορφές καρκίνου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα