Κουρουμπλής:Ο νόμος δεν επιλύει γραφειοκρατικά αλλά ουσιαστικά θέματα

kouroumplhsΗ κυβέρνηση έφερε τις διατάξεις του παράλληλου προγράμματος εξαντλώντας όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι το σύνολο των διατάξεών του νόμου «δεν επιλύει γραφειοκρατικά αλλά ουσιαστικά θέματα» και ειδικότερα για τις ρυθμίσεις που αφορούν στη δημόσια διοίκηση, είπε ότι επιχειρείται μια τομή η οποία «θα αποφύγει τον πειρασμό της υπερσυγκέντρωσης και δημιουργούνται θεσμοί, οι οποίοι θα λειτουργούν με αμεσοδημοκρατικό τρόπο».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε διατάξεις με τις οποίες διευρύνεται το εύρος των ευπαθών ομάδων, σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και στην άρση των εμποδίων για την πρόσληψη στελεχών στο χώρο των ανταποδοτικών παροχών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες είχαν παγώσει.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε επίσης και στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν στο χώρο της υγείας και καταλόγισε ευθύνες για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στα κόμματα που κυβέρνησαν πριν από το ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ελληνικός λαός γνωρίζει σε ποια κατάσταση παραλάβαμε την υγεία και ότι προσπαθούμε να κρατήσουμε το σύστημα όρθιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «στείρα αντιπολίτευση» και «έλλειψη μέτρου», τη στιγμή που η κατάσταση είναι κρίσιμη για την πατρίδα, που αντιμετωπίζει παράλληλα, το προσφυγικό, την ανθρωπιστική και την οικονομική κρίση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα