Κουρουμπλής:Οι 270 έδρες θα είναι με απλή αναλογική

120516104757_7967

«Οι 270 έδρες είναι απλή αναλογική, έτσι όπως προτείνω εγώ. Και οι 30 έδρες είναι ένα μπόνους που μπορεί να το δώσει μόνο η κοινωνία δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, συμπληρώνοντας ότι ο εκλογικός νόμος είναι έτοιμος.

Ο κ.Κουρουμπλής, μιλώντας στο mega, δήλωσε ότι ο εκλογικός νόμος είναι έτοιμος και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση θα αποφασίσει πότε θα έρθει στη Βουλή ο νέος εκλογικής νόμος».

«Εγώ δεν αισθάνθηκα κανένα «άδειασμα» ούτε από την κυβερνητική εκπρόσωπο, ούτε από τον Πρόεδρο της Βουλής. Εγώ κάνω μία επεξεργασία, και επειδή έμαθα να δουλεύω συλλογικά, δεν αισθάνομαι «άδειασμα», διότι αυτό που εγώ έχω επεξεργαστεί, πρέπει να το επεξεργαστεί και η πολιτική γραμματεία, το συλλογικό όργανο του κόμματος, και εκεί θα είναι θέση όλων μας», δήλωσε ο κ.Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Αν το κόμμα, τα κεντρικά του όργανα αποφασίσουν κάτι διαφορετικό, σε αυτό θα πάμε όλοι μαζί».

«Θα εισηγηθώ στην Πολιτική γραμματεία να έρθει πρώιμα ο εκλογικός νόμος», τόνισε ο υπουργός. «Είμαι πάντοτε της αρχής ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να είναι μακριά από το σημείο εκκίνησης των διαδικασιών εκλογών».

Για την «απλή αναλογική», ο κ.Κουρουμπλής είπε: «Οι 270 έδρες είναι απλή αναλογική, έτσι όπως προτείνω εγώ. Και οι 30 έδρες είναι ένα μπόνους που μπορεί να το δώσει μόνο η κοινωνία, δεν το δίνει ο εκλογικός νόμος, μπορεί και οι 30 να πάνε σε απλή αναλογική, έτσι όπως το προτείνω» και πρόσθεσε: «Ενδεχομένως, όμως, να υπάρξει ένα ποσοστό που εκεί η κοινωνία να καταγράψει τη βούλησή της ότι πάνω από αυτό το ποσοστό, ένα κόμμα πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα και μπορεί να δώσει η κοινωνία το μπόνους αυτό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα